zaterdag 09 september 2017

Maud Kaptheijns en Loes Sels maken zich op voor veldritseizoen

Vanaf dit seizoen hebben we ook twee vrouwelijke crossers in onze ploeg. Met Maud Kaptheijns en Loes Sels hebben we twee sterke veldrijdsters in onze gelederen. Ze kijken vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen!

 

Maud Kaptheijns

Ik start met veel ambities aan dit seizoen en hoop dit jaar een duidelijke stap te zetten ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar steevast in de top 10 eindigen tijdens de wereldbekerwedstrijden is zeker het doel.

Verder wil ik een constant seizoen rijden omdat dit vorig jaar niet altijd het geval was. Naar het einde van het seizoen werd ik wel steeds beter, met als uitschieter mijn overwinning in Lille. Ik hoop dit jaar wat vaker op het podium te staan met hopelijk eens een mooie uitschieter met een overwinning als gevolg.

Ik heb naar mijn aanvoelen een hele goede zomer achter de rug, waar ik hard heb gewerkt en op alle vlakken weer een stap voorwaarts heb gezet. Hopelijk kan ik hier de vruchten van plukken deze winter.

Vorig jaar stond ik zes keer op het podium waarvan een keer op hoogste schavotje. Ik probeer dit jaar beter te doen. Ook in de klassementen probeer ik mezelf te verbeteren. Vorig jaar werd ik 4e in de Ijsboerke Ladies Trophy, 6e in de Superprestige en 11e in het wereldbekerklassement. Vandaar dat ik dit jaar ook de keuze heb gemaakt om wel af te reizen naar Amerika.

Er zijn een aantal crossen die ik heel erg graag doe: Zonhoven, Antwerpen, Namen, Lille en Oostmalle. Dit jaar is het WK ook in Nederland. Dit is dan ook zeker een cross die ik aangestipt heb. Ik zal niet zeggen dat ik ga meestrijden voor de titel maar wil hier wel zo goed mogelijk voor de dag komen.

Maud Kaptheijns en Loes Sels maken zich op voor veldritseizoen

Loes Sels

Mijn voorbereiding was heel goed. Het is men eerste jaar dat ik een trainer heb en ook een wegprogramma gereden heb met enkele grote en kleinere koersen. Eind augustus heb ik ook een stage van 2 weken ingelast. De ambities zijn om in mijn wedstrijden een top 10 plaats te behalen en hopelijk ook enkele uitschieters te realiseren. Mijn seizoen zal dan ook geslaagd zijn als ik deze ambities heb kunnen realiseren. Het BK en de wereldbekers zijn toch wel crossen die met stip zijn aangeduid.

Maud Kaptheijns en Loes Sels maken zich op voor veldritseizoen