zaterdag 14 oktober 2017

Maud Kaptheijns en Wout van Aert finishen beide tweede in Kruibeke

Maud Kaptheijns weer op het podium

Maud begon zeer sterk aan de wedstrijd. Ze fietste meteen een kloofje bij elkaar op haar tegenstanders. Het sein voor Compton om de achtervolging in te zetten. Net zoals vorige week kwam Compton halfweg koers aansluiten bij Maud. Ze oefende meteen druk uit op Maud, maar zij brak niet. Op hetzelfde moment reed Loes Sels rond op een vijfde plaats en was ook het podium nog in zicht. Het scenario kende in het vervolg van de wedstrijd geen verdere veranderingen. Maud moest Compton wel laten gaan en besloot van haar eigen tempo te zoeken voor de rest van de wedstrijd. Dit tempo was hoog genoeg waardoor het podium niet meer in gevaar kwam. Zo eindigde Maud op een tweede plaats en reed Loes naar een knappe vijfde plaats.

Maud:” Ik had wel verwacht dat Compton goed zou zijn. Daarom besloot ik van vroeg aan te vallen en een kloof te slaan. Zo zou ik haar toch onder druk zetten. Dit lukte perfect, maar ze kwam toch vrij snel aansluiten. Toen ze ook overnam moest ik passen en zocht ik mijn eigen tempo. Misschien dat ik iets te voortvarend gestart was, zeker met deze temperaturen. Ik kreeg op het einde van de wedstrijd een kleine terugslag. Maar dat heeft me wel niet de zege gekost.  Ik voel me de laatste weken heel goed en hoop deze lijn zo ver mogelijk door te trekken!”

Wout van Aert gaat op zoek naar zijn eerste zege

Vooruitblik

Wout: “Toen ik hier in het verleden mijn eerste profzege behaalde, lag het parcours er toch anders bij. Ik zou hier graag winnen, maar we gaan vooral voor een nog betere prestatie als vorige week. Dan zal het resultaat wel volgen. Het kan hier zeker een duel met Mathieu worden, maar ik verwacht toch veel volk in de spits van de wedstrijd. Ik heb gisteren geoefend op het springen over de balken. Het verschil zal wellicht daar gemaakt worden vandaag, waardoor je er moet in investeren.”

Verslag wedstrijd

Uitslag:

2. Wout van Aert
7. Tim Merlier
12. Tim Merlier

De wedstrijd was nog maar net gestart toen Wout van Aert een slipper maakte. Het was echter zonder veel erg, waardoor hij zijn plaats in de kop van de wedstrijd weer wist in te nemen. Op het moment dat Mathieu Van der Poel wegreed moest Wout nog heel wat posities goedmaken. Hij schoof al snel op, maar de kloof was echter te groot om mee te springen. Wout wist zich los te rukken uit de achtervolgende groep, waar ook Tim Merlier in vertoefde. De achterstand op Mathieu bleef stabiel. Ook de achtervolgers kwamen niet meer korter, waardoor de tweede plaats niet meer in het gedrang kwam. Stan Godrie reed ook een constante wedstrijd en finishte op een 12de plek.

Wout:” Ik denk dat er vandaag niet meer inzat. Vandaag was ik niet veel minder als Mathieu, maar zat op een kloof en kon ook niet meer dichter komen. De warmte speelde wel een rol. Het werd steeds warmer en warmer, eigenlijk een graadje te warm om aangenaam te zijn. Maar op zich had ik er niet veel last van. Mijn valpartij was eigenlijk een gevolg van iets te hard te trappen op de schuine kant. Hierdoor verloor ik enkele plaatsen en verspeelde ik wat krachten. Maar ik kon ook niet veel dichter komen. Ik wou het risico niet nemen na de valpartij en wisselde daardoor van fiets. Ik hoop morgen beter te zijn dan vandaag, dat was vorig weekend ook het geval.”

Maud Kaptheijns en Wout van Aert finishen beide tweede in Kruibeke