maandag 01 januari 2018

Maud Kaptheijns in extremis naar derde plaats in Baal, Wout van Aert tweede

Bij de vrouwen werd al snel duidelijk dat het een dagje ploeteren zou worden op en rond de Balenberg. Maud Kaptheijns en Loes Sels kenden allebei een behouden start en moesten al snel in de achtervolging. Na drie rondes vertoefden Maud en Loes in de top tien, maar hadden op dat moment geen zicht op het podium. Maar na een ongelofelijke terugkeer reed Maud Kaptheijns naar een derde plek, ze reed in de laatste honderde meters werelkampioene Sanne Cant voorbij.

Maud Kaptheijns:” In het begin van de wedstrijd liep het moeizaam, maar kwam ik geleidelijk aan onder stoom. Toen ik zicht kreeg op de derde plaats heb ik er na de balken nog eens alles aan gedaan om het tempo zo hoog mogelijk te krijgen en dat loonde. Iedereen zit momenteel op zijn tandvlees na de drukke periode. Vandaag had ik niet gedacht dat ik op het podium zou staan, maar het is dan toch gelukt. Je voelt aan alles dat de batterijen zo goed als leeg zijn en dat het goed is om morgen op stage te kunnen vertrekken. Met deze podiumplaats kan ik rustig op stage vertrekken en met het nodige vertrouwen naar de kampioenschappen afzakken.

Maud Kaptheijns in extremis naar derde plaats in Baal, Wout van Aert tweede

Wout van Aert zet Mathieu onder druk

In de eerste ronde verschenen de twee tenoren op kop van het strijdtoneel. Tim Merlier leek ook goed vertrokken, maar kende al na een ronde pech en moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Tim:” In de start kreeg ik een tik tegen mijn derailleur. Ik dacht dat het geen kwaad kon, maar plots was mijn koers over.” Ondertussen vochten Wout en Mathieu een mooi duel uit. Het leek er even op dat Wout van Aert de sterkste van de dag was en Mathieu op afstand zou rijden, maar hij brak echter niet. Na zes ronden kende Wout een minder moment en moest hij een kloof toestaan, maar zijn tweede plaats kwam niet meer in gevaar.

Wout van Aert:” Vandaag was het enorm koud. Het begon vlak voor de start te regenen waardoor er heel wat plassen lagen op het parcours. Door de koude had ik geen optimale controle over de fiets en dat was eigenlijk de aanleiding van mijn val op de balken. Ik deed mijn schouder pijn, maar de pijn trekt nu wel weg. Vandaag was ik zeker niet slecht, maar als het rond halfkoers iets zwaarder koersen is, dan moet ik Mathieu vaak laten rijden. Hij zet zo een snelle ronde neer, dat het bijna onmogelijk is om die te volgen. Deze kerstperiode heb ik het hem een aantal keer lastig kunnen maken wat toch positief is. Komende week vertrek ik op stage en zal daar proberen van er nog een paar percentjes bij te doen richting de kampioenschappen.”

Maud Kaptheijns in extremis naar derde plaats in Baal, Wout van Aert tweede