vrijdag 17 november 2017

Maud Kaptheijns moet verstek laten gaan voor wereldbekerwedstrijd Bogense

Maud Kaptheijns zal niet aan de start verschijnen van de wereldbekerwedstrijd in Bogense, Denemarken. Dit is een gevolg van een val in de GP van Brabant, enkele weken geleden. Sinds die val sukkelde Maud met kniepijn. Bovendien kreeg ze begin deze week ook nog eens af te rekenen met ziekte.

Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen is er in samenspraak met haar entourage beslist om zondag niet deel te nemen aan de wedstrijd. Zo kan Maud de nodige rust inlassen en heeft ze de tijd om volledig te herstellen. Met deze beslissing hoopt ze opnieuw klaar te zijn voor de wereldbekerwedstrijd in Zeven (Duitsland) en de Flandriencross in Hamme.

Maud Kaptheijns: “Begin deze week had ik last van buikgriep en koorts. Met mijn knie gaat het beter, maar de problemen zijn nog niet helemaal van de baan. Daarom hebben we beslist om de reis naar Denemarken niet te maken. Ik schrap niet graag een wedstrijd op mijn kalender, maar voel wel dat het deze keer noodzakelijk is van te rusten. We mogen de rest van het seizoen niet in gevaar brengen. Het is mijn gezondheid die op dit moment de prioriteit krijgt.”

Maud Kaptheijns moet verstek laten gaan voor wereldbekerwedstrijd Bogense