zondag 29 oktober 2017

4 op 4 voor Maud Kaptheijns! Wout van Aert tweede na sterke wedstrijd

Verslag wedstrijd

Maud Kaptheijns nam van bij de start de leiding en voerde de eerste ronde de forcing. Alles bleef echter samen tot Lucinda Brand haar moment gekomen achtte. Ook Sanne Cant reed weg van Maud, waardoor Maud op achtervolgen was aangewezen. De kloof bleef geruime tijd rond de zeven seconden hangen maar na een enorm sterke passage door de zandbak kon Maud opnieuw de aansluiting maken met het kopduo. Op de weg leek het even stil te vallen, maar Maud koos ervoor om opnieuw naar de kop te gaan en er een enorm lastige laatste ronde van te maken. Voor de laatste passage kwam Cant nog over Kaptheijns, maar moest al vroeg afstappen terwijl Maud al rijdend haar passage afwerkte. In een van de laatste bochten plaatste Maud haat ultieme versnelling en hield het vol tot op de streep. Met een vier op vier in de superprestige is ze ook nog steviger leider in het algemeen klassement.

Maud: ” Ik had vandaag geen goed gevoel maar op de stukken waar de wind op kop stond lieten Sanne en Lucinda het meermaals stilvallen waardoor ik kon terugkeren. Deze cross heb ik eigenlijk puur op karakter gewonnen omdat ik geen goede benen had. In de laatste zandpassage kwam Cant me nog voorbij, maar moest zij al snel afstappen en kon ik blijven rijden. De daaropvolgende bocht kon ik haar voorbij rijden en heb ik doorgetrokken tot aan de meet. Die inspanning bleek genoeg te zijn voor de overwinning. Van mijn blessure had ik geen last.”

4 op 4 voor Maud Kaptheijns! Wout van Aert tweede na sterke wedstrijd

Vooruitblik

Maud:” Ik sta vandaag aan de start om een vier op vier te behalen. Gisteren won ik de GP Brabant en heb dus wel wat energie verspilt. Al denk ik niet dat ik daar vandaag last van zal hebben. Gisteren liep ik ook een snijwonde op nadat ik haperde na de balken, maar had in de opwarming geen last. Ik zal dus voluit mijn kans kunnen gaan vandaag.

Wout van Aert maakt het als enige Van der Poel moeilijk

4 op 4 voor Maud Kaptheijns! Wout van Aert tweede na sterke wedstrijd

Quinten Hermans mende het pak in de eerste ronde. In de zandbakpassage tijdens de tweede ronde reed Van der Poel voorbij Hermans en trok stevig door. Wout van Aert zat het gevaar en nam meteen de leiding. Wout moest een achterstand van 12 seconden goedmaken en weerde zich dan ook kranig. De voorsprong bleef heel de wedstrijd status quo en was het voor beide renners belangrijk om geen fouten te maken. Even leek het erop dat de regen nog een bepalende rol zou gaan spelen, maar hevige regen bleef uit en kwam er geen verandering in het scenario. De voorsprong van Wout van Aert op zijn achtervolgers liep als maar op, waardoor zijn tweede plaats niet meer in gevaar kwam. Wout finishte op 10 seconden een hoopgevend teken voor de komende Koppenbergcross aanstaande woensdag.

Wout:” In de tweede ronde zat ik in de zandstrook achter Quinten Hermans, waardoor ik niet meteen kon reageren toen Mathieu versnelde. Iedereen weet dat als hij een kloof slaat je dat zo snel mogelijk moet dichten of dat het anders heel moeilijk zal worden om hem bij te halen. Vandaag was het echter positief dat ik hem gedurende heel de wedstrijd kon blijven onder druk zetten. Dat was eigenlijk de eerste keer dit jaar dat dit lukte en probeer dit ook te onthouden voor de komende crossen. Ik ben dan ook tevreden over mijn wedstrijd vandaag. Het had van mij nog iets harder mogen regenen. Nu was het hier en daar glad, maar waren andere tubes geen vereiste. Komende woensdag acht ik mijzelf zeker niet de favoriet. Als je kijkt hoe sterk Mathieu aan het rijden is kan hij overal winnen.

4 op 4 voor Maud Kaptheijns! Wout van Aert tweede na sterke wedstrijd