zondag 01 oktober 2017

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede

Maud Kaptheijns wint bij de dames

Maud Kaptheijns liet de voorbije weken al enkele knappe dingen zien. Ze ging dan ook van start in Gieten om zo goed mogelijk te presteren en een mooie ereplaats uit de brand te slepen. Maar dat Maud ook met de overwinning aan de haal zou gaan, dat had niemand verwacht.

Het was Maud die zelf in de eerste ronde al aan een indrukwekkende solo begon. Cant, de Boer, Worst en Brammeier gingen samen in de achtervolging, maar konden niet inlopen. In tegendeel Kaptheijns had snel een voorsprong van een halve minuut en die voorsprong werd steeds groter. Zo reed Maud comfortabel naar de overwinning in Gieten.

 

 

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede

Maud: “Ik had nooit verwacht dit ik zou winnen met zoveel overmacht. Vandaag beleefde ik echt een droomscenario. De afgelopen weken voelden de benen goed aan. Hoe ik deze wedstrijd opende mocht er zeker zijn, het gevoel zat meteen goed en voelde genoeg kracht om dit door te trekken. Het parcours was me op het lijf geschreven en op de zandstroken kon ik de forcing voeren. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om stappen voorwaarts te zetten, ook op het gebied van kracht, dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen. Ik hoop deze lijn verder door te trekken maar blijf wel realistisch. Omwille van mijn jonge leeftijd kan ik nog stappen voorwaarts zetten. Van mij mag het iedere week zo lopen, maar dat zal wel niet.”

Uitslag:
1. Maud Kaptheijns
8. Loes Sels

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede

Wout van Aert strijd lang mee voor winst

Bij de mannen was het uitkijken hoe Wout van Aert zou presteren na zijn ‘mindere’ periode in Amerika. Het leek er even op dat Mathieu Van der Poel snel zou wegrijden. Het was echter Wout van Aert die het gevaar zag en zich op kop zette in de achtervolgende groep. De kloof werd al snel kleiner en in een mum van tijd was de kloof zelfs gedicht. Toen was al duidelijk dat Wout beter voor de dag kwam. Na de aansluiting vooraan viel het even stil waardoor er een algemene groepering kwam in de wedstrijd. Ook Tim Merlier kwam zo vooraan aansluiten. Na een kleine afwachtingsperiode Reed Laurens Sweeck weg. Wout, Mathieu en Lars Van der Haar lieten echter niet begaan en reden het gat toe. Zo ontstond er een kopgroep die merendeel van de wedstrijd afwerkte. In de laatste ronde achtte Mathieu zijn moment gekomen en versnelde. Het was enkel Wout die kon volgen, maar moest toch een gaatje laten. Deze kloof kon hij niet meer dichten, waardoor hij zich moest toespitsen op de tweede plaats. De tweede plaats kwam niet meer in gevaar en met deze prestatie viel er toch heel wat onwetendheid van ieders schouders.

 

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede

Wout: ” Ik ben blij met deze prestatie. Het is de eerste keer dit seizoen dat iemand Van der Poel kan terughalen als hij aanzet. Even plaatste ik me op hetzelfde niveau van de Nederlander, maar nadien was hij weer iets sterker. Mijn start was niet zo goed, want ik verslikte me immers in een spoor in het slijk en verloor bijna mijn evenwicht. Ik kon wel snel mijn positie voorin innemen. In het het tweede deel van de cross kon ik mijn niveau aanhouden, maar ik ben nog niet sterk genoeg om echt een finale te rijden. Toen Van der Poel opnieuw vertrok, wist ik dat ik binnen de ronde opnieuw moest aanpikken of dat het anders voorbij was. Dat gebeurde niet. Mathieu was vandaag weer sterker, maar we hebben laten zien dat we het hem knap lastig kunnen maken.”

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede

Uitslag: 

2. Wout van Aert
12. Tim Merlier
18. Stan Godrie

Maud Kaptheijns wint in Gieten! Wout van Aert knap tweede