zaterdag 06 oktober 2018

MERLIER NEGENDE IN MEULEBEKE, KAPTHEIJNS NIET IN ACTIE

Na twee wereldbekercrossen in de Verenigde Staten, wordt er dit weekend weer gecrosst op Belgische bodem. Tim Merlier werd negende in de Brico Cross in Meulebeke en rijdt zondag net als Stan Godrie de Brico Cross in Ronse. Helaas nog geen Maud Kaptheijns dit weekend. Zij is nog niet voldoende hersteld van haar enkelblessure.

De Brico Cross in Meulebeke, ook gekend als de Berencross, lag er droog en stoffig bij. De temperaturen klommen dan ook boven de 20° de afgelopen dagen. Het insipireerde Tim Merlier wel tot een snelle start in Domein Ter Borcht. Hij zou uiteindelijk finishen op een negende plaats.

“Het was een snelle en technische wedstrijd; het ging van bocht naar bocht. Gezien de omstandigheden ben ik wel tevreden met mijn negende plaats”, aldus Merlier. “Voor mij mag het wel wat kouder zijn. Morgen zal het weer al wat slechter zijn, maar niet slecht genoeg om echt voor spektakel te zorgen denk ik.”

Stan Godrie kreeg af te rekenen met een lekke band net na het passeren van de materiaalzone met nog drie rondes te gaan. Dat betekende helaas het einde van zijn wedstrijd.

MAUD KAPTHEIJNS: "GEEN RISICO NEMEN MET DIE ENKEL"

Maud Kaptheijns zou zondag normaal aan de start verschijnen van de Brico Cross in Ronse. De Nederlandse vicekampioene is echter nog niet voldoende hersteld van de enkelblessure die ze opliep in Amerika en laat de wedstrijd aan zich voorbij gaan. “De zwelling op mijn enkel is nog niet weg, ik wil geen onnodig risico nemen.”

“Ik heb op training ongelukkig mijn linkerenkel omgezwikt. Ik dacht dat het na een paar dagen beter zou zijn, maar dat was niet het geval”, vertelt Kaptheijns, die door haar val de wereldbekercross in Iowa City aan zich voorbij moest laten gaan. “Ik kan wel gewoon op de fiets trainen, maar hardlopen en uit de pedalen klikken gaat niet. Die beweging is te vervelend. Als ik gewoon op de fiets zit, heb ik er niet zo veel last van.”

“Ik heb donderdag foto’s laten nemen. Gelukkig was er niets te zien, maar de zwelling is nog niet weg. Die enkel is dus nog niet in orde. Dit weekend is er geen klassementscross, dus die wedstrijd kan ik best laten schieten om dan volgende week van start te gaan in de Superprestige. Het is dus een kwestie van geen onnodig risico te nemen. Het is niet verstandig om te starten nu.”

Kaptheijns kijkt alvast uit naar het komende weekend, waar ze normaal weer zonder problemen van start kan gaan in de Brico Cross in Lokeren op zaterdag 13 oktober en de Superprestigecross in Gieten op zondag 14 oktober. “Ik wil echt rijden in Lokeren. Dat is haalbaar. Net als Gieten op zondag.”

MERLIER NEGENDE IN MEULEBEKE, KAPTHEIJNS NIET IN ACTIE