maandag 06 augustus 2018

MERLIER WINT OOK SLOTRIT IN DENEMARKEN, VAN AERT EINDWINNAAR!

De vijfde en laatste etappe in de Ronde van Denemarken is opnieuw een prooi geworden voor Tim Merlier. Hij sprintte het snelst in de straten van Frederiksberg na een rit van bijna 200 kilometer waarin Veranda’s Willems – Crelan de wedstrijd controlleerde en de eindwinst van Wout van Aert veilig stelde. Wat een week! 

198,8 relatief vlakke kilometers scheidden Wout van Aert nog van de eindwinst in de PostNord Danmark Rundt voor de vijfde etappe. Zijn teammaats wisten waaraan begonnen: een dagje het peloton mee op sleeptouw nemen en de wedstrijd controleren om zo de leiderstrui mee naar België te nemen. Dat lukte aardig. De blauwe garde was een hele dag vooraan terug te vinden en gaf een kopgroep nooit meer dan een minuut.

Even was er paniek toen de Deense selectie alles op de kant trok bij een stevige dwarswind. Er vormden zich waaiers, maar uiteindelijk kwam alles weer samen bij het ingaan van het lokale circuit, tien rondjes van 6,75 km.

Stelselmatig werd de voorsprong van de leiders afgebouwd zodat er gesprint kon worden voor de laatste dagzege. Tim Merlier kwam van erg ver op het stuk vals plat en reed iedereen uit het wiel! Goed voor zijn tweede dagzege in Denemarken én de groene puntentrui. Een aardige buit voor Merlier, die de andere sprinters alweer het nakijken gaf en het groen weer (en nu definitief) overnam van van Aert.

Die laatste bolde kort na Merlier over de meet en verzekert zich van eindwinst in de PostNord Danmark Rundt, de eerste overwinning in een ronde voor de Kempenaar! Zijn leiderstrui kwam eigenlijk nooit meer in gevaar in de slotetappe. Van Aert had de basis voor zijn eindzege gelegd in zijn overwinning in etappe twee en een ijzersterke tijdrit zaterdag, waarin hij tweede werd. Hij is de verdiende eindwinnaar! Rasmus Quaade en Lasse Norman Hansen mochten mee het podium op als tweede en derde.

Check ons Twitter-account voor heel wat foto’s en video’s van de laatste etappe en de podiumceremonie: twitter.com/Snipercycling

DAGUITSLAG EN EINDKLASSEMENT

Uitslag etappe 5

1. Tim MERLIER
12. Sean DE BIE (+0:00)
19. Wout VAN AERT (+0:00)
41. Senne LEYSEN (+0:00)
82. Stijn STEELS (+5:02)
DNF Elias VAN BREUSSEGEM

Algemeen klassement

1. Wout VAN AERT
23. Senne LEYSEN (+2:19)
45. Tim MERLIER (+5:55)
48. Sean DE BIE (+6:44)
90. Stijn STEELS (+26:34)
— Elias VAN BREUSSEGEM

Puntenklassement

1. Tim MERLIER 39
2. Wout VAN AERT 27