zondag 25 februari 2018

Michael Goolaerts: “Jammer dat ik er niet meer heb kunnen uithalen”

Een ijskoude zeventigste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne eindigde zondag op een pelotonsprint. Dylan Groenewegen mocht de bloemen mee naar huis nemen, daarachter spurte Michael Goolaerts zich naar een twintigste plaats. “Niet slecht, maar het had ook beter gekund”, zei de jongeling nadien.

“Ik zat iets te ver na de Côte de Trieu en na de Kwaremont scheurde het”, doet Goolaerts zijn relaas van de koers. “Ik kwam boven in een derde groepje met Aidis en Huub. Op de Kluisberg kwam het weer samen onder impuls van o.a. Astana. Huub en daarna ook Mathias en Stijn reden mee in het peloton want ik zou de spurt moeten doen omdat Aidis er jammer genoeg niet meer bij zat.”

“In de finale zat ik nog met Huub en Mathias in het peloton, maar was het moeilijk opboksen tegen de treintjes. In de laatste twee kilometer zat ik nog alleen, ik draaide iets te ver op en verspeelde daardoor te veel krachten. Jammer dat ik er niet meer heb kunnen uithalen. Het was niet slecht, maar het kon toch beter”, is de Lierenaar kritisch voor zichzelf.

 

20. Michael GOOLAERTS
48. Mathias DE WITTE
63. Huub DUYN
79. Stijn DEVOLDER
— Elias VAN BREUSSEGEM
— David TANNER
— Aidis KRUOPIS

"Dinsdag rijd ik Le Samyn"

Goolaerts reed zich eerder dit jaar al naar enkele mooie ereplaatsen in de Sharjah Tour. Zo eindigde hij in de slotetappe als vijfde als lead-out voor Kruopis, die derde werd. “Geen koers op wereldniveau, maar met Coquard en Mareczko waren er toch enkele topsprinters”, aldus Goolaerts. “Ook de Ruta del Sol ben ik goed doorgekomen. Daarna had ik wat last van een verkoudheid. Ik kan normaal goed tegen de koude, maar het was toch even aanpassen.”

Veel tijd om te herstellen na Kuurne-Brussel-Kuurne heeft Goolaerts niet, want dinsdag al rijd hij Le Samyn. “Ik blijf nu op hotel en laat me goed masseren. Morgen ga ik me nog wat los fietsen en probeer ik tussendoor zo veel mogelijk te rusten. We zullen met een echte vrijbuitersploeg in Le Samyn starten. Het is een koers die ons wel moet liggen, met veel kasseien. We gaan er proberen het beste van te maken.”

Meer info over Le Samyn kan je hier vinden: http://www.lesamyn.be/

 

Foto’s: © Kramon

Michael Goolaerts: “Jammer dat ik er niet meer heb kunnen uithalen”