maandag 11 juni 2018

MICHAEL GOOLAERTS KRIJGT KASSEISTROOK IN PARIJS-ROUBAIX

ASO, de organisator van Parijs-Roubaix, heeft een kasseistrook in Briastre vernoemd naar onze overleden ploegmaat Michael Goolaerts. De strook zal voortaan de naam ‘Secteur Pavé Michael Goolaerts’ dragen. De kasseistrook werd zondagmiddag ingehuldigd samen met een herdenkingsmonument ter ere van de renner. 

Familie en vrienden van Michael kwamen zondag samen voor de inhuldiging van de kasseistrook ‘Secteur Pavé Michael Goolaerts’, voorheen Secteur Pavé chemin de Saint-Quentin, die de gemeenten Viesly en Briastre verbindt. De ploegleiding was eveneens aanwezig tijdens de plechtigheid, alsook de burgemeesters van Briastre en Heist-op-den-Berg, thuishaven van Michael en zijn familie.

Met het monument en de kasseistrook willen de organisatie en de gemeenten Briastre en Heist-op-den-Berg Michael blijvend herdenken. Parijs-Roubaix zal dan ook nooit meer hetzelfde zijn. Ook de organisatie van de Heistse Pijl besloot eerder al Goolaerts te herdenken. Zo staat achter de naam van de wedstrijd voortaan ‘In memoriam Michael Goolaerts’. De prijs voor de strijdlustigste renner in de Heistse Pijl heet ook de Prijs Michael Goolaerts.

 

#All4Goolie