zaterdag 24 februari 2018

Michiel Elijzen: “Supertevreden over onze Omloop”

Wout Van Aert (32e) en Sean De Bie (39e) finishten na de Omloop Het Nieuwsblad in een uitgedund peloton op een twaalftal seconden van winnaar Michael Valgren Andersen. Op zich geen opmerkelijk resultaat, maar gezien de sterke teamprestatie in de openingswedstrijd van het Vlaamse wielerjaar heerste er niet onterecht algehele tevredenheid in het kamp van Veranda’s Willems – Crelan. Dries De Bondt kleurde de wedstrijd door zich te tonen in de vlucht van de dag, terwijl Wout Van Aert tot diep in de finale vlot meereed in de kopgroep.

Performance Manager Michiel Elijzen is dan ook positief in zijn terugblik op de Omloop. “Na de voorbereiding van de ploeg en het instappen van Wout, kunnen we alleen maar supertevreden zijn over vandaag. Wout presteerde boven verwachting, mede door het goede teamwork.” Van Aert reed lek bij het opdraaien van de derde passage van Haaghoek en werd bijgestaan door zijn teammaats. “Een lastig moment om lek te rijden”, aldus Elijzen. “Dries gaf zijn wiel af en Stijn [Steels] en Huub [Duyn] brachten Wout terug bij de groep. Die inspanningen typeren het team. Spijtig dat de wedstrijd niet de uitslag kreeg die Wout verdiende.”

 

32. Wout VAN AERT
39. Sean DE BIE
74. Stijn DEVOLDER
— Dries DE BONDT
— Huub DUYN
— Stijn STEELS
— Senne LEYSEN

Kuurne-Brussel-Kuurne

Zondag staat met Kuurne-Brussel-Kuurne de tweede voorjaarsklassieker van het weekend op het programma. Het weer zal dan, net als in de Omloop, een bepalende factor zijn volgens Elijzen. “Ook zondag zal de wind een rol┬áspelen. Alleen zal ditmaal de wind in het voordeel van de renners zijn in de finaleronde. Ik verwacht dat we met een flink uitgedund peloton zullen finishen.”

“Het parcours is wat veranderd, met een pittig stuk van een zeventigtal kilometer met veel klimmetjes”, vervolgt de ploegleider zijn voorbeschouwing. “Alleen ligt de laatste berg wat verder van de finish. Als het tot een spurt komt rekenen we op Aidis Kruopis. In de heuvelzone mag Stijn Devolder de koers mee hard maken. Ik hoop in elk geval net zo aanwezig te kunnen zijn als vandaag, zowel in een vroege vlucht als richting de finale.”

Michiel Elijzen: “Supertevreden over onze Omloop”