zaterdag 15 september 2018

MOOIE TWEEDE PLAATS VOOR DUIJN IN PRIMUS CLASSIC!

Huub Duijn heeft zaterdag net naast de zege gegrepen in de Primus Classic. Hij kwam als tweede over de meet in een groepje van vijf dat net het aanstormend peloton voor bleef. Alweer een mooie ereplaats voor de Nederlander!

Drie renners kozen voor de aanval op het heuvelachtige parcours van de Primus Classic (1.HC). Zij bouwden een voorsprong uit van bijna acht minuten. Het peloton verhoogde gaandeweg de snelheid en verkleinde de kloof op het trio. Frison, van der Hoorn and Guerreiro gingen vervolgens in de tegenaanval en vervoegden de leiders. Nadien kwam ook De Gendt aansluiten.

Huub Duijn probeerde het ook eens met een klein groepje, maar het peloton liet hen niet rijden. Op 16 km van de finish probeerde hij het nogmaals, ditmaal alleen en met succes! Duijn reed solo het gat dicht met het leidersgroepje, waaruit de oorspronkelijke vluchters intussen verdewenen waren. De finale was razendspannend, de voorsprong op het jagende peloton bedroeg nooit meer dan een halve minuut.

In de laatste kilometers hadden de vijf leiders nauwelijks een handvol seconden over op het peloton, maar dat bleek genoeg. Taco van der Hoorn (Roompot – Nederlandse Loterij) sprong weg van zijn medevluchters onder de vod en bleef op de meet nog net Duijn voor, die knap tweede werd na een prima wedstrijd!

2. Huub DUIJN
34. Stijn STEELS
42. Guillaume SEYE
56. Elias VAN BREUSSEGEM
69. Stijn DEVOLDER
98. Senne LEYSEN
122. Gil D’HEYGERE

HUUB DUIJN: "SOMS MOET JE ZELF EEN KOERSSITUATIE CREËREN"

Huub Duijn is blij met zijn tweede plaats, maar baalt tegelijkertijd van de gemiste kans op een mooie zege. “Aan de ene kant ben ik tevreden omdat het toch een sprint leek te worden. Als je dan een situatie creëert waardoor je toch voor de winst kan rijden, is dat mooi. En een tweede plaats is ook een mooi resultaat in deze koers.”

“Maar als je er zo dicht bij bent baal je in eerste instantie dat je niet wint”, vervolgt hij meteen. “Ook omdat ik tot 500 meter van de finsih dacht dat ik Taco van der Hoorn ging pakken. Dat lukte niet. Dan moet je wel tevreden zijn, te meer omdat Taco het slim en sterk speelde. In een sprint had ik ook dicht bij de zege geweest. Toen De Gendt aanviel op een kilometer van de meet, reageerde ik meteen.”

“Ik vond het niet erg dat het een sprint zou worden. Toen stopte hij natuurlijk en kon ik verwachten dat er nog iemand zou gaan. Dat dat Taco zou zijn, was ook te verwachten. Ik had het idee dat de renner van Trek reageerde op zijn aanval, maar die stopte meteen. Ik wachtte op zijn reactie, dat was het moment te veel. Taco zijn overwinning is vergelijkbaar met wat hij deed in de BinckBank Tour. Ik ging erachter aan en dacht ‘ik pak hem nog’, maar dat bleek lastiger dan gedacht.”

De laatste twintig kilometer in de Primus Classic waren relatief vlak, toch werd een massasprint nog vermeden. “Na de heuvelzone had ik niet verwacht dat er nog kansen zouden komen”, aldus Duijn. “Op één van de laatste klimmetjes ging ik achter Van Avermaet, maar toen het daar niet lukte werd de groep nog groter. Ik dacht dat het moeilijk zou worden om de sprint te vermijden. Maar soms moet je zelf een situatie creëren.”

“Ploegleider Michiel Elijzen heeft daar ook een hand in gehad na vorige week (GP de Wallonie, red.). Hij zei me dat ik meer met gevoel moest koersen, dat ik zelf een koerssituatie moet creëren in plaats van af te wachten en de koers te ondergaan. Dat heb ik vandaag gedaan en daarom ben ik wel gelukkig. Alles viel eigenlijk op z’n plek, behalve de eerste plaats. Beter zo dan geen prijs, natuurlijk. Dus ben ik wel tevreden.”

MOOIE TWEEDE PLAATS VOOR DUIJN IN PRIMUS CLASSIC!