maandag 11 september 2017

Na Stijn Devolder plaatst ook Huub Duyn zijn handtekening onder een nieuw contract

Huub Duyn

De 33- jarige Huub Duyn reed dit jaar een sterk seizoen. Door zijn constante reed hij in elke koers waar hij startte in de voorste gelederen en boekte hij zelfs zijn eerste profzege. Een contractverlening bij Veranda’s Willems – Crelan is dus een meer als logisch gevolg, zo beaamde Nick Nuyens.

Nick: “ Ik beschouw Huub Duyn als iemand die onze ploeg mee op de rails heeft gezet. Hij is iemand die honderd percent leeft voor zijn vak en dat zie je ook terug in zijn resultaten. Huub boekte afgelopen seizoen zijn eerste profoverwinning, maar ik kan niet geloven dat het bij die ene overwinning zal blijven. Met zijn ingesteldheid en constante tijdens de wedstrijden zal hij nog ver geraken.”

Huub Duyn twijfelde geen moment om zijn contract te verlengen. Hij voelt zich goed in de ploeg en zag dan ook geen reden om Veranda’s Willems – Crelan te verlaten.

Huub: “Ik ben ontzettend tevreden dat ik twee jaar heb kunnen bijtekenen. Het is een ploeg met een duidelijke visie en deze ook nastreeft. Hier kan ik me zeker in vinden en voel me dan ook goed in deze ploeg. Ik ben tijdens heel wat wedstrijden mijn eigen kans mogen gaan. Dat je als renner deze vrijheid krijgt is toch een teken dat ze in jou geloven. Afgelopen seizoen heb ik mogen proeven van de Vlaamse klassiekers, wat toch naar meer doet smaken. Ik zie het als een uitdaging om Wout van Aert en Stijn Devolder volgend seizoen zo lang mogelijk bij te staan tijdens deze wedstrijden. Verder hoop ik zoals dit seizoen af en toe mijn kans te mogen gaan in de andere wedstrijden. Verder was ook de goede omkadering een doorslaggevende factor.”

 

Na Stijn Devolder plaatst ook Huub Duyn zijn handtekening onder een nieuw contract

Stijn Devolder

De 38-jarige Stijn Devolder acteerde afgelopen seizoen op een hoog niveau. Hij speelde in het wegprogramma van Wout van Aert een belangrijke rol en liet enkele mooie resultaten optekenen. Stijn Devolder hoopt ook volgend seizoen een belangrijke schakel te zijn binnen de ploeg.

Stijn: “ De reden waarom ik heb bijgetekend is simpel: Ik voel me honderd percent thuis in deze ploeg. Ik heb Wout van Aert dit seizoen beter leren kennen en het klikt heel goed tussen ons. Wout zal volgend jaar voor het eerst proeven van de Vlaamse klassiekers en het zal van belang zijn om hem goed te omringen. Ik ben ervan overtuigd dat we een sterk team zullen hebben en we in de finale zeker een rol kunnen spelen. We mogen zeker ambitieus zijn, dat ben ik zelf ook. De ambitie om volgend seizoen nog eens met de bloemen te gaan lopen is groot. Ik wil er staan volgend jaar.”

Ploegmanager Nick Nuyens, zelf nog winnaar van De Ronde Van Vlaanderen, weet als geen ander de waarde in te schatten van een renner als Stijn Devolder.

Nick: “ Stijn Devolder is een voorbeeld voor de jonge renners in de ploeg. Hij is iemand die tot in het kleinste detail met zijn vak bezig is en van goudwaarde is voor een ploeg. Het is belangrijk om renners met een palmares in je ploeg te hebben. Ik ben er zeker van dat Stijn weet waar en wanneer de koers kan losbreken, deze ervaring kan in het voorjaar van Wout van Aert een belangrijke rol spelen. Dat je een wegkapitein als Stijn in je ploeg hebt kan je alleen maar toejuichen.”

Na Stijn Devolder plaatst ook Huub Duyn zijn handtekening onder een nieuw contract