donderdag 28 juni 2018

HUUB DUIJN VOOR NK: “HOPEN OP WARM WEER”

Na de Belgische renners van Veranda’s Willems – Crelan is het dit weekend de beurt aan onze Nederlandse Snipers. Huub Duijn en Stan Godrie rijden de wegwedstrijd van het Nederlands kampioenschap voor de elite heren, Maud Kaptheijns rijdt het NK op de weg voor elite vrouwen. 

Huub Duijn en Stan Godrie komen op zondag 1 juli in actie. De wegwedstrijd van het Nederlands kampioenschap start in Nispen en komt aan in Hoogerheide, in Noord-Brabant. In totaal moeten de Nederlandse eliterenners 221,6 kilometer afleggen. De wedstrijd start om 10.15 u.

Op zaterdag 30 juni strijdt Maud Kaptheijns voor de titel bij de Nederlandse elite-vrouwen. Die kampioenschapswedstrijd wordt eveneens op gang geschoten in Nispen, om 12.00 u. De eindmeet ligt 141 km verder in Hoogerheide.

Huub Duijn hoopt alvast dat het warme weer de wedstrijd van zondag lastiger kan maken: “Ik ken het parcours niet zo heel goed, maar op papier kan het nooit echt heel zwaar zijn. Wel is het in de finale veel draaien en keren. Ik hoop dat de hitte, het wordt 30 graden, de koers nog wat zwaarder kan maken. Dan wordt het interessanter voor mij. Voor de rest heb ik eigenlijk geen doel.”

“Echt een plan heb ik dus niet voor de wedstrijd”, vervolgt hij. “Stan kent de omgeving beter. Hij komt uit de buurt. Met z’n tweeën moet je de koers natuurlijk ondergaan. Het parcours is dus niet lastig genoeg om zelf het verschil te maken. Maar het NK blijft natuurlijk het NK. Dat is altijd iets speciaals.”

SELECTIE

HUUB DUIJN VOOR NK: “HOPEN OP WARM WEER”