woensdag 10 mei 2017

Nieuwe Performance Manager!

In het kader van de verdere professionalisering van het team heeft Veranda’s Willems – Crelan Michiel Elijzen aangetrokken in de hoedanigheid van Performance Manager.

Na zijn profcarrière ging Michiel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vanuit dit standpunt werd hij ploegleider bij Omega Pharma Lotto en was hij ook twee jaar ploegleider bij Belkin. In 2014 maakte Michiel de overstap naar het opleidingsteam SEG Racing Academy, waar de focus ligt op talent – en productontwikkeling. Hier bekleedde hij tot op heden de functie van Performance Manager. Deze functie zal Michiel nu invullen binnen het Veranda’s Willems Crelan cycling team.

Zijn taak zal er in bestaan de juiste synergiën te vinden tussen de verschillende ploegleiders, trainer en renners. Hij gaat ook op zoek naar nieuwigheden in functie van training, materiaal, … om zo het team te ondersteunen in haar verdere ontwikkeling. Beide partijen zijn alvast verheugd betreffende het akkoord.

Nick Nuyens: “We zijn zeer blij dat Michiel aan boord komt. Hij is iemand die perfect in de filosofie van het team past en de juiste waarden ademt. Hij heeft na zijn actieve carrière als renner heel wat ervaring opgedaan als sportdirecteur bij WorldTour -teams en als Performance Manager bij SEG-Racing. Hij is een absolute meerwaarde in onze verdere ontwikkeling als team.”

Michiel Elijzen: “Ik heb in 2014 bewust de overstap gemaakt van ploegleider in de World Tour naar Performance Manager bij een opleidingsploeg. Ik denk dat ik met die ervaringen Veranda’s Willems- Crelan kan versterken door middel van mijn ervaring en teamspirit. Ik kijk er enorm naar uit deel uit te maken van zo’n ambitieus team”.

Michiel Elijzen zal voor het eerst in actie treden tijdens de Baloise Belgium Tour.