dinsdag 08 mei 2018

OFFDAY IN DUINKERKE, MORGEN NIEUWE KANS

Een goed resultaat zat er vandaag niet in voor onze renners in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. Een groepssprint in de straten van La Bassée werd beslecht zonder renner van Veranda’s Willems – Crelan in de voorste linies. Die finishten allen in de buik van het peloton, in dezelfde tijd als dagwinnaar Marc Sarreau. 

Het verhaal van de eerste etappe in de Vierdaagse tussen Duinkerke en La Bassée was eenvoudig: drie Fransen kozen voor de aanval en werden pas op iets meer dan 10 kilometer voor de meet gegrepen door het jagende peloton. Ook drie Fransen op het podium na de groepssprint: Sarreau was de snelste voor Bryan Coquard en Rudy Barbier.

Helaas geen Snipers voorin bij de pelotonspurt, maar morgen volgt alweer een nieuwe kans in etappe 2. Dan krijgt het peloton een etappe van 173,3 km voorgeschoteld tussen Le Quesnoy en Soissons. Tussendoor drie sprints voor het puntenklassement en vier beklimmingen voor de bergprijs, de laatste op negen kilometer van de meet. De renners worden rond 16.40 aan de aankomst verwacht.

51. Mathias DE WITTE
62. Senne LEYSEN
82. Huub DUIJN
89. Aidis KRUOPIS
99. Arjen LIVYNS
100. David TANNER
109. Stijn DEVOLDER

PARCOURS ETAPPE 2

OFFDAY IN DUINKERKE, MORGEN NIEUWE KANS