zaterdag 26 augustus 2017

Omloop Mandel – Leie – Schelde

Omloop Mandel – Leie – Schelde

Reacties

Huub Duyn: Het was vandaag eigenlijk een soort van kermiskoers, maar dan met een mooi deelnemersveld. Het waren vandaag meerdere rondes die we moesten afwerken tegen een hoog tempo. Er is ontzettend hard gekoerst. Het was vandaag eigenlijk heel de tijd van wiel naar wiel springen wat ik best wel graag doe. Op een gegeven moment waren Stijn Steels (toekomstige ploegmaat) en Stef Van Zummeren weggereden uit het peloton. Toen dacht ik even dat er toch een ontsnapping tot stand zou komen, maar niets was minder waar. Er werd meteen weer gekoerst in het peloton. We hadden eigenlijk in iedere ontsnapping iemand mee, waardoor we in het peloton niet al te veel werk moesten opknappen. Op drie rondes van het einde ben ik dan mee gesprongen met een groep van 15 man. Het probleem daar was dat Lotto NL Jumbo niet wou meerijden omdat Dylan Groenewegen nog in het peloton zat. Daardoor verliep de gehele samenwerking in de kopgroep niet zo vlot, maar we konden toch steeds een voorsprong van een minuut behouden. Ik heb zeker mijn deel van het werk gedaan, maar ben wel spaarzaam omgesprongen met mijn krachten, zodat ik nog wat over zou hebben om weg te rijden in de finale of te sprinten om de zege. Ik heb mijn finale proberen af te stemmen op Lotto Jumbo en Quickstep Floors. Er waren nog een aantal aanvalspogingen, waar ik telkens bij zat, maar het werd desondanks toch een sprint.

Ik wist dat er nog een bocht lag in de laatste 300 meter en dat ik daar vooraan moest zitten. Toen we de bocht uitkwamen zat ik in tweede positie. Toen de renner die sprint aantrok van de kop ging was het nog 250 meter. Best ver, maar ik moest wel aangaan omdat ze anders over mij zouden komen. Ik ging vol aan in de hoop dat er niemand meer zou overkomen, maar uiteindelijk kwam Keisse er nog over op het einde. Ik kan zeker leven met een tweede plaats en ben hier hoe dan ook tevreden mee.

Ik ben in deze periode vaak in goede conditie en ook het warme weer ligt me wel. Ook als de koersen wat opener zijn kom ik meer tot mijn recht. In de GP Jef Scherens viel ik op een belangrijk moment waardoor ik niet kon meespelen in de finale. En woensdag werd ik in de sprint toch wel wat gehinderd. Ik ben dan ook blij dat de sprint nu op een faire manier is kunnen verlopen.

Bob De Cnodder: We reden vandaag een goede wedstrijd. Gaetan Bille en Sander Cordeel verdwenen al snel uit koers. Die laatste wou de koers ondanks ziekte toch aanvatten. We hadden telkens iemand mee in de ontsnapping en als je weet dat na het tweede wedstrijduur het gemiddelde op 48 km/u lag, mag je spreken van een harde wedstrijd. Dries De Bondt, Stef Van Zummeren en Elias Van Breussegem probeerden het een aantal keer, maar helaas zonder succes. Huub Duyn had wel de juiste vlucht. Otto Vergaerde trok dan nog eens de sprint aan voor Aidis Kruopis die tweede werd in de pelotonsprint. Ikzelf en zeker ook de renners mogen tevreden zijn met hun prestatie vandaag.

Omloop Mandel – Leie – Schelde

Uitslag:

2. Huub Duyn
17. Aidis Kruopis
33. Otto Vergaerde
68. Stef Van Zummeren
73. Elias Van Breussegem
74. Dries De Bondt

 

Parcours

Omloop Mandel – Leie – Schelde

Profiel

Omloop Mandel – Leie – Schelde