zaterdag 30 september 2017

Omloop van de Westhoek

Omloop van de Westhoek

Het was een zware wedstrijd met heel wat schermutselingen in het begin. Niemand leek weg te geraken uit het peloton door het hoge tempo. Maar een groep van 7 renners slaagde hier toch in. De kopgroep reed voor wat ze waard waren, maar kregen geen ruimte van het peloton . De sprintersploegen hadden hun zinnen gezet op de overwinning en hielden de voorsprong van de kopgroep zo klein mogelijk. Met een maximale voorsprong van 20 seconden wisten de koplopers hoe laat het was en op 10 kilometer van de streep werden ze gegrepen. De verwachte massaspurt was een feit en hier spurtte Timothy Dupont na een hectische sprint naar een 9de plaats. De zege was voor André Greipel.

Uitslag: 

9. Timothy Dupont
93. Michael Goolaerts
119. Elias Van Breussegem
121. Lennert Teugels
123. Aidis Kruopis
124. Stijn Devolder
154. Dries De Bondt

Woord vooraf:

Deze wielerwedstrijd heeft een 1.1 classificatie bij de UCI en is een unieke herfstkoers voor Eliterenners met contract. Deze koers, zal opnieuw een mooi spektakel bieden, met naar alle waarschijnlijkheid een beklijvende sprint als apotheose.

Met Timothy Dupont hebben we een snelle man in onze ploeg die het zeker en vast kan afmaken in een sprint. Ook Aidis Kruopis kan zijn mannetje staan in een sprint.