maandag 01 oktober 2018

OOK MICHAEL VAN STAEYEN ZET ZIJN KRABBEL

Michael Van Staeyen rijdt komend seizoen voor Roompot – Charles Cycling Team. De 30-jarige Antwerpenaar maakt de overstap van Cofidis, waar hij na dit jaar einde contract is. “Ik ben heel tevreden dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg”, aldus Van Staeyen.

Michael Van Staeyen (° 13/08/1988) zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot eind 2019. Hij reed de voorbije vier jaar in dienst van Cofidis. Daarvoor zat hij vijf jaar bij Topsport Vlaanderen en voordien nog twee jaar bij de opleidingsploeg van Rabobank. Zijn beste resultaat in 2018 was een tweede plaats in de openingsetappe van de Tour de Wallonie.

Nick Nuyens: “Wij zijn erg blij met de komst van Michael. Voor de rittenkoersen waar we aan de start zullen staan volgend jaar is het sowieso positief om een extra snelle man in de rangen te hebben. Wij geloven dat Michael deze rol op zich kan nemen. Hij mag bij ons dus zijn eigen kansen gaan als sprinter.”

Michael Van Staeyen is zo de vijftiende naam op de rennerslijst van Roompot – Charles voor komend seizoen. Eerder al werd de komst van Lars Boom aangekondigd, terwijl dertien renners overkomen van Veranda’s Willems – Crelan en Team Roompot.

VAN STAEYEN: "HEEL BLIJ DAT IK DEZE STAP KAN MAKEN"

Michael Van Staeyen zelf is enthousiast over de kans die hij krijgt bij de nieuwe Belgisch-Nederlandse ploeg: “Ik ben heel tevreden dat ik deel kan uitmaken van dit team. Na vier jaar in dienst te hebben gereden van anderen, kan ik volgend jaar meer mijn eigen kans gaan en zal ik weer worden uitgespeeld als sprinter. Ik mik vooral op eendagswedstrijden als Koolskamp, Primus Classic en Jef Scherens. In die wedstrijden heb ik in het verleden al top vijf gereden.”

De voorbije seizoenen werd Van Staeyen vaak uitgespeeld als lead-out voor een andere sprinter. In de Tour de Wallonie (2.HC) sprintte hij zelf naar een mooie tweede plaats. “Normaal moest ik de sprint aantrekken voor Hugo Hofstetter, maar in de laatste kilometer kreeg hij problemen met zijn versnellingsapparaat. Ik mocht sprinten, maar had al heel wat krachten verspeeld door in de wind te rijden. Toch werd ik mooi tweede. Ik was blij dat ik een goede prestatie kon neerzetten. Dat was goed voor het zelfvertrouwen.”

“Ik ben heel blij dat ik deze stap kan maken en dat ik me weer als sprinter kan tonen”, vertelt de Antwerpenaar, die in het verleden al met Stijn Steels in de ploeg zat en ook geregeld Senne Leysen tegen komt op training. “Vooral het programma spreekt me aan. Ik zal meer Belgische koersen kunnen rijden. Ook met Belgen en Nederlanders samen werken is toch iets anders. Ik heb al in een Belgische en Nederlandse ploeg gezeten. Dat kan alleen maar goed verlopen.”

 

Foto: Kramon