maandag 18 september 2017

Pech tijdens wereldbekerwedstrijd Iowa

Vandaag stond de eerste wereldbekerwedstrijd op het programma. In het warme Amerika kregen de crossers een heuvelachtig, maar snel parcours voor de kiezen. Iowa was meteen ook de eerste wedstrijd van het seizoen dat meetelt voor een klassement. Alle favorieten waren dus op de afspraak en het beloofde dan ook een spannende strijd te worden

Wout van Aert weg van het voorplan na lekke band

Vorig weekend bleek Mathieu te sterk. Wout was er dan ook op gebrand om zo dicht mogelijk aan te leunen bij hem en keek met vertrouwen uit naar de eerste ‘echte’ afspraak van het seizoen.

” We krijgen hier vandaag een mooi parcours voor de wielen geschoven. Deze wedstrijd is absoluut een aanwinst voor de wereldbeker. Vorig jaar lag het parcours er niet zo droog bij als nu, maar desondanks blijft het een ontzettend zwaar parcours. Er zit een lastige klim in, waarvan ik de moeilijkheidsgraad toch wel hoog inschat. Vandaag geven ze bovendien minder hoge temperaturen, wat toch aangenamer crossen is. Het zal nog warm genoeg zijn, maar iedereen zal blij zijn dat de temperatuur toch wat gezakt is. Ik hoop vandaag zo dicht mogelijk bij Mathieu te komen en mee te doen voor de overwinning!”

Meteen na de start werd al meteen duidelijk dat Mathieu Van der Poel zijn goede vorm wou benutten. Hij sloeg meteen een kloofje waardoor Wout meteen in de achtervolging moest. Toen Tom Meeusen ook nog eens het gat liet vallen op zijn ploegmaat was de wedstrijd al vrij vroeg gestreden. Wout knapte in de achtervolging heel wat werk op, maar kon zijn ritme niet aanhouden, waardoor hij ook anderen het werk liet opknappen. iets voorbij half koers reed Wout in zesde positie toen hij net voorbij de materiaalpost lek reed. Er wachtte hem een lange inspanning tot aan de eerstvolgende mogelijkheid om van fiets te wisselen. Bij het buitenrijden van de materiaalpost reed Wout in 19de positie. Tim Merlier knapte heel wat werk op voor zijn kopman, waardoor Wout van Aert als 14 de finish kon overschrijden. De teleurstelling was dan ook groot bij de wereldkampioen. We mogen echter niet vergeten dat ieder punt van belang kan zijn in een klassement, waardoor de inspanning van Wout om zo ver mogelijk op te schuiven toch nog iets kan opleveren.

Uitslag: 

14. Wout van Aert
17. Tim Merlier
25. Stan Godrie

Pech tijdens wereldbekerwedstrijd Iowa

Maud Kaptheijns teruggeslagen door pech

Bij de vrouwen werd er snel geopend. Enkele rensters probeerden het alleen, maar op het zware parcours en door de warme weersomstandigheden was dit niet vanzelfsprekend. Een kleine groep bleef samen met ook Maud Kaptheijns in het gezelschap. Na een lange beurt op kop van de wedstrijd van Maud achtte K. Nash haar moment gekomen. Ze sprong weg uit de kopgroep en hield deze voorsprong vast tot op de meet. Maud was heel de wedstrijd in strijd om de tweede plaats, toen ze helaas af te rekenen kreeg met een lekke band. Na een lange achtervolging kwam Maud weer aansluiten bij de achtervolgende groep. Deze inspanning had haar heel wat krachten gekost, waardoor ze na enkele versnellingen een klein gaatje moest laten. De achtervolgende groep spatte helemaal uiteen en uiteindelijk kwam Maud als 5de over de streep. Een knap resultaat aangezien ze toch een fixe inspanning moest leveren om terug op de voorgrond te verschijnen.

Ook Loes Sels reed een knappe wedstrijd. Zij finishte in deze wedstrijd op een mooie 13de plaats. Voor het seizoen gaf Loes te kennen dat ze ook in de wereldbekerwedstrijden en andere klassementscrossen zo hoog mogelijk wilde eindigen. Deze 13de plaats is alvast een mooi begin.

Pech tijdens wereldbekerwedstrijd Iowa