zaterdag 18 augustus 2018

PECH VOOR DE BONDT, OFFDAY VOOR DE BIE – ZONDAG TWEE KOERSEN

Veranda’s Willems – Crelan heeft er een baaldag opzitten in de BinckBank Tour. De zesde etappe bracht geen geluk voor Dries De Bondt, die lek reed voor het eerste Primus checkpoint, en Sean De Bie, die een totale offday had en zijn positie in het klassement verloor. “Morgen proberen we toch de ronde positief af te sluiten”, vertelt performance coach Kristof De Kegel.

De zesde etappe in de BinckBank Tour begon met een lekke band voor Dries De Bondt, leider in het strijdlustklassement, op acht km van het eerste Primus Checkpoint. De Bondt keerde nog terug, maar kon zijn kansen niet meer verdedigen en verloor zo de groene trui weer aan Elmar Reinders. Daags voor de slotetappe telt De Bondt 44 punten, vier minder dan Reinders. Wie weet verandert de strijdlusttrui zondag toch nog van schouders!

Sean De Bie kende dan weer een totale offday. “We wisten dat het een harde, lastige koers zou worden met veel draaien en keren. We waren er klaar voor, maar na twee lokale lussen was het duidelijk dat Sean echt een slechte dag had. Het ging echt niet”, aldus Kristof De Kegel. ” De Bie verloor uiteindelijk meer dan een kwartier. Morgen, zondag, zal Veranda’s Willems – Crelan dus niet meer voor het eindklassement rijden.

Kristof De Kegel: “We willen de BinckBank Tour wel mooi afsluiten. We zullen ons morgen proberen tonen in een lastige slotrit. Tot voor vandaag hebben we een goede BinckBank Tour gereden, zaten we elke dag goed in de koers. Morgen zullen we proberen met Dries weer de trui van de strijdlust te pakken, maar dat wordt niet gemakkelijk want de kloof bedraagt vier punten en Roompot zal zijn ploeg gebruiken om de trui te verdedigen.”

ETAPPE 6: LACS DE L'EAU D'HEURE - GERAARDSBERGEN

Zondag wordt de slotrit gereden in de BinckBank Tour, meteen ook de langste etappe in de ronde van de Lage Landen: 215,6 kilometer. Er moeten achttien hellingen worden bedwongen onderweg. Belangrijk voor het strijdlustklassement: er zijn weer twee Primus Checkpoints, op 206 en op 50 kilometer van de meet.

De zevende en laatste etappe is zoals steeds te volgen via Sporza op één. Ook kan je terecht op ons Twitter-kanaal. Deel mee in de online conversatie met de hashtag #BinckBankTour.

EUROEYES CYCLASSICS HAMBURG: DUITSE EENDAGSKOERS VAN WORLDTOUR-NIVEAU

Zondag wordt in Duitsland de WorldTour-wedstrijd EuroEyes Cyclassics Hamburg gereden. De klassieker in de thuisstad van onze fietsleverancier Stevens Bikes kent een glooiend parcours van 216,4 km met de Waseberg als voornaamste hindernis.

Drie tussensprints en drie beklimmingen voor de Stevens KOM (bergprijs) telt de wedstrijd tussen start en aankomst. Die bergprijs ligt telkens bovenaan de steile Waseberg, de laatste op 15 km van de meet.

Veranda’s Willems – Crelan verschijnt met vijf renners aan de start: Mathias De Witte, Arjen Livyns, Elias Van Breussegem en de Nederlanders Huub Duijn en Stan Godrie. De wedstrijd is live te volgen op Eurosport en de Duitse zender ARD.

PECH VOOR DE BONDT, OFFDAY VOOR DE BIE – ZONDAG TWEE KOERSEN