maandag 01 oktober 2018

PODIUM VOOR GODRIE, BLESSURE VOOR KAPTHEIJNS IN VS

Gemengde gevoelens voor de veldrijders van Crelan – Charles na het tweede weekend in de Verenigde Staten: Merlier werd zesde in de wereldbekercross en Godrie tweede in de C2-cross in Iowa, maar Kaptheijns kon niet van start gaan wegens een blessure.

Maud Kaptheijns reed in Waterloo City nog naar een zevende plaats, maar kon in Iowa City, de tweede Wereldbekercross op Amerikaanse bodem, niet van start gaan. De Nederlandse was dinsdag gevallen tijdens een looptraining. “Mijn enkel klapte dubbel in een gat”, vertelt ze. “Ik voelde direct dat het niet goed was, maar ik dacht tot de ochtend voor de cross dat het goed zou komen.”

“Maar tijdens de verkenning merkte ik al dat het echt niet ging. Het is de moeilijkste beslissing die ik al heb moeten nemen. Die heb ik ook laten nemen door specialisten om me heen”, aldus Kaptheijns. Trainen lukt haar intussen weer. Hopelijk kan ze komend weekend gewoon weer aan de start komen van de veldritwedstrijden in Meulebeke en Ronse.

STAN GODRIE: TWEEDE IN C2-CROSS

Daags voor de wereldbekercross in Iowa City stond de C2 Jingle Cross op het programma, waarin een internationaal deelnemersveld al eens kennis konden maken met het parcours. Stan Godrie liet de gelegenheid niet aan zich voorbij gaan om een goed resultaat neer te zetten. Hij werd knap tweede na Diether Sweeck.

Zaterdagavond verscheen Godrie dan samen met Tim Merlier aan de start van de wereldbekercross in Iowa City. Merlier ploeterde zich op het modderige traject naar een knappe zesde plaats! Godrie, die nog de C2-cross in de benen had, reed naar een 23ste plaats.

Godrie en Merlier rijden komend weekend de Brico Cross-wedstrijden in Meulebeke en Ronse, bij Kaptheijns staat enkel de cross in Ronse op het programma.