donderdag 13 september 2018

PRIMA ZESDE PLAATS VOOR HUUB DUIJN IN GP DE WALLONIE

Huub Duijn is woensdag als zesde geinisht in de GP de Wallonie. Hij kwam net in de laatste bocht op de Citadel van Namen aansluiten bij de vijf leiders, maar meesprinten voor de zege zat er niet meer in. Toch alweer een mooie ereplaats voor de Nederlander.

Een vijftiental kilometer na de start in Blegny vormde zich een kopgroepje van vijf renners. Zij kregen een voorsprong die opliep tot ruim vijf minuten. Huub Duijn had onderweg wat mechanishe problemen, maar kon gewoon verder. Aan de voet van de tweede klim, de Côte d’Ermeton op 43 km van de meet, zat de ontsnapping erop.

Minder goed nieuws was er voor Zico Waeytens. Hij moest opgeven na een valpartij. De sporen op zijn helm (zie onder) doen vermoeden dat het om een stevige klap ging. Hij kon echter op eigen krachten met de fiets naar de aankomst, op z’n eigen tempo weliswaar.

Daarna was het aan Dries De Bondt om zich nog eens te tonen. Hij reed goed vijftien kilometer in de vlucht met twee kompanen, maar een lang leven was hun poging niet beschoren. Op de voorlaatste klim van de dag, de Côte de Lustin, verbrokkelde wat van het peloton overbleef helemaal. Duijn kwam terecht in een achtervolgend groepje op de veertien leiders, waaronder heel wat favorieten.

Net voor de slotklim richting Citadel zat hij mee vooraan in een omganvgrijke groep van negentien. Jasper Stuyven reed weg op de kasseien en kreeg vier renners mee in z’n wiel. Duijn sloot aan in de laatste bocht, net te laat om nog kans te maken op de zege. Die was voor Stuyven.

6. Huub DUIJN
32. Mathias DE WITTE
86. Arjen LIVYNS
102. Dries DE BONDT
114. Senne LEYSEN
115. Stijn DEVOLDER
DNF Zico WAEYTENS