maandag 05 november 2018

GEMENGDE REACTIES NA EK VELDRIJDEN

Geen toptienplaatsen voor onze crossers zondag op het EK veldrijden in het Nederlandse Rosmalen, wel drie top-20-noteringen. Bij de elite heren werd Merlier elfde en Godrie zeventiende, bij de elite vrouwen werd Kaptheijns dertiende. Die resultaten zorgden voor gemengde reacties bij de drie. 

Tim Merlier legde bij de elite heren beslag op de elfde plaats: “In de eerste ronde heb ik het ploegenspel gespeeld voor onze nationale ploeg door Wout een tiental seconden voorsprong te gunnen. Daarna begon ik aan mijn eigen koers. Ik reed voor plaats negen, maar in de voorlaatste bocht gleed ik uit. Ik flirtte met de nadars en kon nog net recht blijven. Het gevoel was beter dan de laatste weken. Mijn bloedwaarden stonden niet echt goed. Ik hoop de komende weken terug op niveau te zijn.”

Stan Godrie reed zondag naar een zeventiende plek na een sterk tweede wedstrijddeel: “Ik startte op de derde rij, wat het moeilijk maakt om met de top vijftien weg te rijden. Daarna kon ik een mooie inhaalrace wegzetten. Op dit parcours kon ik mijn sterkte laten zien. Het lag me. Nu de stijgende lijn is ingezet qua resultaten, hoop ik dit de komende weken te kunnen vasthouden.”

Maud Kaptheijns werd dertiende bij de elite vrouwen. Een teleurstellend resultaat, vindt ze: “Ik voelde me donderdag en vrijdag eindelijk weer de oude op training, dus ik had er gisteren ook best veel van verwacht. Ik wist dat ik meteen mee moest zijn bij de start omdat het een parcours is waar je slecht voorbij kunt steken, maar ik mistte mijn start volledig. Ik heb dan twee rondes geprobeerd om op te schuiven, maar ik was niet goed genoeg.”

“Ik heb er zelf ook geen verklaring voor”, vervolgt ze. “Het loopt niet zoals het moet. Misschien heb ik wat meer tijd nodig. Dat is althans wat ik hoop. Ik doe er alles voor en werk keihard. Dan is dit toch een vervelende situatie.”

 

Foto: Kramon