maandag 06 augustus 2018

REACTIES NA RONDE VAN DENEMARKEN: “BOVEN DE VERWACHTINGEN”

Een gigantisch succes! Zo kan je de deelname van Veranda’s Willems – Crelan aan de PostNord Danmark Rundt omschrijven. De blauwe formatie geleid door Wout van Aert graaide drie etappes mee, de groene trui en het eindklassement. Wat een dominantie! Hieronder vind je reacties van Wout van Aert, Tim Merlier en performance coach Kristof De Kegel.

“Wout van Aert is voor eeuwig een rockster in Denemarken”, liet de organisatie van de PostNord Denmark Rundt optekenen. De Deense televisie had het dan weer over de “dominantie van de Belgen.” Het is duidelijk dat ons team indruk heeft gemaakt in het Scandinavische land. Hier een overzicht van onze successen:

 

  • Etappe 1: 4e plaats Merlier
  • Etappe 2: winst van Aert, leiderstrui WvA, puntentrui WvA
  • Etappe 3: winst Merlier, leiderstrui WvA, puntentrui TM
  • Etappe 4: 2e plaats van Aert, leiderstrui WvA, puntentrui WvA
  • Etappe 5: winst Merlier, eindklassement WvA, puntenklassement TM

Wie nog geen wedstrijdbeelden zag van de Ronde van Denemarken verwijzen we graag door naar volgende link, een compilatie van twee minuutjes met beelden van elke etappe en dus veel blauw in beeld: klik HIER.

WOUT VAN AERT: "WE HEBBEN STAP VOORWAARTS GEZET ALS PLOEG"

Wout van Aert kwam met ambities naar Denemarken. Om ze dan nog waar te maken – en hoe! – is nog een andere zaak. “Dit is top!”, vertelt hij. “Dat we deze laatste rit ook nog winnen is nog een extra surplus. Dit is heel plezant. Ik was naar hier gekomen met ambities. Maar om hier het eindklassement te winnen is toch boven de verwachtingen.”

“Dit is de eerste ronde die ik winnend weet af te sluiten bij de profs, toch een mooie koers buiten categorie”, voegt hij eraan toe. “Het was plezant koersen met een ploeg die volledig achter mij stond. Dit was zeker een stap voorwaarts die we hebben kunnen zetten. We hebben het hier sterk afgerond.”

Wat opviel voor, tijdens en na elke etappe: veel volk telkens langs kant van de weg in Denemarken, dat is ook van Aert niet ontgaan. “Inderdaad. Ik wist niet dat het hier zo leefde. Leuk om hier te koersen. Steeds een leuk parcours ook.”

Donderdag trekt hij met de Belgische selectie naar het EK in Glasgow. Wat zijn zijn ambities daar? “Het is afwachten wat de Belgische ploeg verwacht van mij. Ik heb hier alvast laten zien dat ik in orde ben”, aldus de kersverse eindwinnaar van de PostNord Danmark Rundt.

TIM MERLIER: "DE LEIDERSTRUI VAN WOUT WAS HET BELANGRIJKSTE"

“Het was vandaag vooral belangrijk dat we de leiderstrui van Wout zouden verdedigen”, vertelt Tim Merlier kort na zijn tweede etappezege. “Ze hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt. Dat we dan nog de rit konden winnen is ongelooflijk!

Merlier stak dus niet alleen twee ritwinsten op zak, maar ook de groene puntentrui. “Dat is leuk, maar het belangrijkste was dat Wout leider zou blijven in het klassement. Eens op het plaatselijke circuit hadden we alles onder controle. Er reed zes man weg, maar die hebben we nooit meer dan een minuut gegeven.”

“Op het einde kregen we steun van Bardiani en Astana. De Deense selectie probeerde het nog eens, maar we hielden stand. Op het einde kon ik me plaatsen voor de sprint en kon ik het afmaken ook. De ploeg was echt sterk vandaag. We zitten in een goede flow.

KRISTOF DE KEGEL: "EEN BELONING VOOR RENNERS EN STAF"

“We mogen niet klagen”, opent performance coach Kristof De Kegel zijn reactie met een understatement. “We kwamen natuurlijk met bepaalde ambities naar hier met Tim Merlier en Wout van Aert in de aanloop naar diens WK. Maar drie dagzeges, eindklassement en puntentrui meenemen… dat is toch uitzonderlijk.”

“Het team was in de breedte ook erg goed. In de plaatselijke omloop in de slotrit zagen we lang de blauwe trein voorop rijden”, gaat hij verder. “We nemen hier als ploeg bijna alles mee. Dat is zeker beter dan verwacht. Het is een mooie week geweest voor iedereen. Laat het een beloning zijn voor renners en staf. De overwinning in de slotrit was de kers op de taart deze week.”