woensdag 17 mei 2017

Ronde Van Noorwegen 2017

Ronde Van Noorwegen 2017

Norway all the way! ??​

Bob De Cnodder: “Het is de eerste ronde voor Wout Van Aert, Stan Godrie en Jappe jaspers. We zullen moeten kijken hoe het op conditioneel vlak met hen gesteld is. We zijn hier ook om ons voor te bereiden op de Ronde Van België en zullen kijken hoe de renners evolueren gedurende deze etappekoers. Daarom zullen we het ook van dag tot dag bekijken om zo te bepalen welke kaarten we zullen uitspelen. Voor vandaag zie ik enkele verschillende scenario’s. Het is heel de tijd op en af, maar desondanks is het ook niet super lastig. Daarom zijn er mogelijkheden voor zowel de ontsnapping, als ook de massaspurt.”

Dag 1 - 17/05

Bob De Cnodder: “Vandaag was het een mooi heuvelachtig parcours met een klim op de 2 plaatselijke omlopen. Wout Van Aert trachtte de op rol zijnde massaspurt te ontlopen en sprong samen met drie andere renners weg uit het peloton op een zestal kilometer van de streep. De sprintersploegen lieten echter niet begaan en grepen de vluchters op vier kilometer van de streep. Zo kwam het dus tot de verwachte sprint met Boasson Hagen als winnaar voor Tosh van der Sande. Morgen rijdt het peloton van Eidsvoll naar Brumunddal 194 km.”

Dag 2 - 18/05

Bob De Cnodder: “De onophoudelijke regen maakte de wedstrijd op het heuvelachtig parcours zwaar. Door de slechte koersomstandigheden regende het ook nog eens lekke banden. Maar dit was niet alleen voor ons het geval. Ook andere ploegen hadden meermaals pech. De etappe zelf eindigde op een massaspurt waar Dylan Groenewegen met de zege ging lopen voor Kristoffer Halvorsen, een veelbelovend talent. Edvald Boasson Hagen vervolledigde het podium. Bij ons kwamen zowel Wout Van aert, Stan Godrie als Otto Vergaerde in het peloton over de meet. Christophe Prémont, Elias Van Breussegem en Aidis Kruopis moesten helaas net voor het einde de rol lossen.”

Dag 3 - 19/05

Bob De Cnodder: “Het was vandaag wederom een zware wedstrijd door het heuvelachtige parcours en de afstand van 192km. De etappe werd gekleurd door zeven vluchters, maar deze konden het niet tot op het einde uitzingen. In de finale haspelden de renners drie rondjes van 24 km af met een beklimming van 3km aan 9% en een zwaar bollende gravelstrook van 800m. Het peloton werd hier stevig uitgedund en toen de beslissende ontsnapping, met latere winnaar Pieter Weening weg reed op de top van de laatste beklimming kwam Wout Van Aert net 20 à 30 meter te kort om mee te zijn. We kunnen stellen dat dit echt wel een straffe prestatie is aangezien Wout nog maar net zijn wegseizoen heeft aangevat en enkel nog maar een kermiskoers reed.”

Wout Van Aert: “Mijn wedstrijd verliep goed. Ik kwam net dat tikkeltje tekort toen Pieter Weening en nog enkele andere renners wegsprongen. Ik mis nog wat wedstrijdritme om op dat ogenblik mee te kunnen. Ik ben wel tevreden en zie dit als een goede voorbereiding op de Baloise Belgium Tour.”

Dag 4 - 20/05

Het was vandaag een rustige dag. Het peloton genoot dan ook heel wat rugwind. Het verhaal van de dag bestond uit een ontsnapping van vijf renners die het redelijk lang vol hielden. We reden in de finale drie maal over een helling van 1km aan 5,7% gemiddeld, maar deze kon niet voor afscheiding zorgen en de vluchters werden ingerekend. Hierdoor gingen we nogmaals naar een massaspurt. Hier was Dylan Groenewegen voor een tweede maal aan het feest. Wout Van Aert kwam in het peloton over de streep. Morgen is het de laatste etappe. Een van slechts 154km. In het algemeen klassement zijn de verschillen klein waardoor meerdere renners en ploegen zullen proberen, om de eindwinst binnen te halen. Mede hierdoor kan het een snelle etappe worden, met een versplinterd peloton als gevolg.

Dag 5 - 21/05

Het was zoals we dachten een korte maar snelle wedstrijd van 154km. De finale werd gereden in Oslo, met vier plaatselijke rondjes van 11 km op en rond de Ekeberg. Op 20 km van de finish ging Wout van Aert aan de haal met 2 kompanen maar ze kregen geen vrijgeleide van het peloton en werden op 12km van de finish terug bijgehaald. Wout besloot om daarna niet meer aan te dringen en rustig de wedstrijd uit te rijden met de Baloise Belgium Tour in het vooruitzicht. Ook wederom een puike prestatie van Stan Godrie, die samen met Wout finishte. Ook Christophe Prémont kwam net daarna binnen. Nu verschuift de focus naar de Baloise Belgium Tour en Tour des Fjords van volgende week.