zaterdag 29 september 2018

SEAN DE BIE BLIJFT BIJ ROOMPOT – CHARLES

Sean De Bie heeft een nieuw eenjarig contract getekend bij Roompot – Charles. “Ik voel me goed hier en wilde sowieso bij de ploeg blijven”, aldus De Bie.

Sean De Bie (26) verhuisde vorige winter van Lotto Soudal naar Veranda’s Willems – Crelan. Hij toonde zich al vroeg in het seizoen met een ritzege in de Ster van Bessèges. Later in het jaar volgden heel wat mooie ereplaatsen, waaronder een vijfde plaats in Eschborn – Frankfurt (1.UWT) en een derde plaats in de derde etappe van de BinckBank Tour (2.UWT). Momenteel staat hij ook aan de leiding in de Napoleon Games Cup.

Het komende seizoen zal hij te zien zijn bij de nieuwe Belgisch-Nederlandse formatie Roompot – Charles, want De Bie zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst tot eind 2019. “Ik ben tevreden. Ik voel me goed in de ploeg, ben tevreden over de werking hier en heb het voorbije jaar veel vrijheid gekregen. Ik was zeker niet geneigd om weg te gaan”, vertelt hij in een eerste reactie. “Ik wilde sowieso bij de ploeg blijven. Dat ze me een nieuw contract bieden, toont aan dat zij ook tevreden zijn over mij.”

“Ik ben tevreden over mijn jaar”

“Sommige prestaties of uitslagen konden misschien beter, maar ik denk niet dat ik mag klagen over het voorbije voorjaar en middenseizoen. Ik kan best tevreden zijn over mijn voorbije jaar. Ik heb vaak mijn eigen kans kunnen gaan. Toen ik die rit won in Bessèges, stond heel de ploeg vol vertrouwen achter mij. Het was leuk om het dan ook te kunnen afmaken. Ik ben ook tevreden met die twee uitslagen in WorldTour-koersen, in Frankfurt en de BinckBank Tour. Die waren toch boven de verwachtingen.”

Wat hij van het volgende seizoen verwacht? “Dat hangt wat van mijn programma af. Sowieso wil ik er weer vroeg in het voorjaar staan, zoals vorig jaar in Bessèges. Eens de klassiekers er zijn komen er immers veel renners in goede vorm bij. Misschien wil ik me dus daarvoor al wel getoond hebben.”