zaterdag 03 februari 2018

Sean de Bie veegt al vroeg in het seizoen de nul van de tabellen!

Sean de Bie veegt al vroeg in het seizoen de nul van de tabellen!

Sean de Bie won de vierde etappe in de Ster van Bèsseges. Hij remonteerde in een chaotische sprint Timothy Dupont op de streep. Tevredenheid overheerste dan ook bij Sean de Bie.

Sean: “Tijdens de briefing voorafgaand aan de wedstrijd gaf de ploegleiding aan dat ik vandaag een grote kans zou hebben op de overwinning vermits het een bijna zo goed als zeker een spurt bergop zou worden. De ploeg heeft me vandaag dan ook heel de dag perfect bijgestaan, met als climax de laatste anderhalve kilometer. Daar hebben Dries De Bondt en Stijn Devolder me helemaal tot in de spits van het peloton gebracht. Misschien de we net iets te vroeg naar voor kwamen, maar door deze move zat ik niet in het gewring maar vooraan op mijn gemak. Toen Cofidis en Timothy Dupont van ver aangingen besloot ik van te volgen en me aan de afgesproken timing te houden. Dit bleek het juiste moment te zijn en met nog net dat tikkeltje genoeg kracht in de benen kon ik hen nog remonteren.

Ook de ploeg speelde een belangrijke rol in deze overwinning. We kregen heel de dag door tips, waardoor we er zijn blijven in geloven. Het is mooi om mijn seizoen zo te kunnen beginnen.  In de GP La Marseillaise was ik echt niet goed, maar had daar ook geen verklaring voor. Deze week heb ik wel mooie dingen laten zien, dus dat stemt gerust. Gisteren werd ik vierde en voelde ik dat er meer in zat. Het is ook leuk voor de ploeg om zo aan het seizoen te beginnen. Dit zal ons een boost geven voor de rest van het seizoen.”

Sean de Bie veegt al vroeg in het seizoen de nul van de tabellen!