maandag 10 september 2018

SENNE LEYSEN BEREIDT ZICH VOOR OP WK TIJDRIJDEN IN INNSBRUCK

Senne Leysen rijdt op maandag 24 september het WK tijdrijden voor beloften in Innsbruck, Oostenrijk. De neoprof van Veranda’s Willems – Crelan werd geselecteerd door de Belgische wielerbond en is intussen in volle voorbereiding. “Top vijf zou straf zijn, maar die ambitie mag ik hebben.”

Senne Leysen (22) is geboren op 18 maart 1996 en komt dus in aanmerking om het WK voor beloften (U23) te rijden. Hij werd als tijdritspecialist geselecteerd door de Belgische wielerbond voor het WK tijdrijden. Dat vindt dit jaar plaats in het Oostenrijkse Innsbruck, op maandag 24 september.

De Kempenaar wacht een parcours van 27,8 km met 262 hoogtemeters. Het startpodium zal worden opgesteld in Hall-Wattens. De aankomst ligt op de Rennweg in Innsbruck. De tijdrit zal worden gereden tussen 14.40 en 16.50 u. De voornaamste hindernis onderweg is de steile beklimming van Mils naar Absam, een helling waarbij honderd hoogtemeters overbrugd dienen te worden.

"TOP VIJF ALS AMBITIE"

Leysen is zich al enige tijd aan het voorbereiden op het WK. “Ik heb dit jaar een aantal rondjes gereden, die van Oostenrijk en Denemarken en de BinckBank Tour”, vertelt hij. “Dat was enerzijds om een goede basis te leggen voor de laatste maand van het seizoen, maar ook met het WK tijdrijden in het vooruitzicht.”

“De laatste weken heb ik iets minder competitieritme gehad en heb ik iets meer op een tijdritfiets gezeten. Ik werk nu specifieke trainingen af onder begeleiding van performance coach Kristof De Kegel. Vandaag is het nog precies twee weken tot aan het WK. Ik rijd daarvoor nog drie wedstrijden: GP de Wallonie, de Primus Classic en de Omloop van het Houtland. Drie wedstrijden om mijn conditie nog wat aan te scherpen, mocht dat nodig zijn, en om wat competitieritme op te doen.”

“Voor de rest beperkt mijn voorbereiding zich tot veel rust en losrijden omdat ik toch redelijk wat getraind heb en toch fris aan de start wil staan. Ook heb ik een tijd lang in een hoogtetent geslapen.”

Vorig jaar werd hij zesde op het WK voor belofterenners. Wat is dit jaar zijn doelstelling? “Alles wat beter is dan vorig jaar is goed. Top vijf op een WK is redelijk straf, maar ik vind wel dat ik die ambitie mag hebben. Een tijdrit is natuurlijk altijd een momentopname. Je¬†moet net goed zijn op dat halfuur of uur. Veel hangt dus ook af van de vorm van de dag, maar het moet mogelijk zijn als ik een goede dag heb.”

GUILLAUME SEYE AANGEDUID ALS RESERVE

Guillaume Seye, dit jaar stagiair bij Veranda’s Willems – Crelan, is reserve voor het WK. “Ik heb het dit jaar goed gedaan”, vertelt hij in een eerste reactie op de bekendmaking van de selecties. “Ik heb vier tijdritten gereden de voorbije maanden. Twee won ik en twee keer werd ik tweede.”

“Ik vind het dus jammer dat ik niet mee kan. Ik had graag m’n kansen willen verdedigen. Een eventuele toptienplaats zat er wel in. Ik ben teleurgesteld, ook omdat ik laatstejaars belofte ben. Maar het is nu zo. Ik sta volledig achter de beslissing van de bondscoach. Senne en Brent (Van Moer, red.) moeten zeker rijden.”

SENNE LEYSEN BEREIDT ZICH VOOR OP WK TIJDRIJDEN IN INNSBRUCK