maandag 24 september 2018

SENNE LEYSEN NA WK: “IK HAD EEN MOOIE UITSLAG KUNNEN RIJDEN”

Senne Leysen is twintigste geworden op het WK tijdrijden voor beloften in Innsbruck. “Ik ben nog nooit zo goed geweest, maar vandaag mocht het om de een of andere reden niet zijn”, reageerde hij teleurgesteld.

Vorig jaar werd Senne Leysen zesde op het WK tijdrijden voor beloften. Dit jaar wilde hij zeker even goed doen. Het draaide echter anders uit. Leysen eindigde op een twintigste plaats. Hij legde de 27,8 kilometer af in 33:49.62, aan een gemiddelde snelheid van 49,132 km/h. Hij finishte daarmee op één minuut en 18 seconden van Mikkel Bjerg, die zijn titel verlengt.

“De vorm van de dag bepaalt alles”, zei coach Kristof De Kegel nog voor aanvang van de 27,8 kilometer lange tijdrit. De Kegel zag eveneens dat tot aan de tijdrit alles perfect verliep voor de 22-jarige Kempenaar. “Senne was ontspannen bij de opwarming. Alles is de voorbije dagen goed verlopen.”

“Hij startte ook goed op het juiste wattage en met een goed gevoel. Jammer dat het daarna wat stilviel, want ik zag veel goede signalen de laatste dagen. Voor sommige zaken zijn er geen verklaringen. We moeten dit aanvaarden en verder werken naar het volgende doel.”

SENNE LEYSEN: "IK HAD ER KORT BIJ KUNNEN ZIJN"

Senne Leysen bleef achter met een rotgevoel: “Ik heb er niet echt woorden voor. Ik ben gewoon gestart op een ritme dat ik normaal aankan tijdens de gehele afstand van de tijdrit, zeker niet te snel. Dat gevoel had ik niet. Jammer dat ik daarna een van mijn slechtste dagen van het seizoen had.”

“Het is raar, want ik heb er super hard voor gewerkt de laatste weken. Ik voelde me de voorbije dagen ook goed. Ik ben nog nooit zo goed geweest, maar vandaag mocht het om de een of andere reden niet zijn. Dat is super jammer. Ik weet zeker dat ik een mooie uitslag had kunnen rijden.”

Een verklaring voor zijn offday heeft hij niet echt. “Ik ben gestart op een wattage dat ik op voorhand had afgesproken met trainer Kristof De Kegel. Ik had die waardes al gereden en wist dat ik dat aankon. Ik ging er dus vanuit dat dat hier ook zou lukken. De eerste tien minuten voelde ik me ook super goed in m’n vel. Toen had ik er nog een goed oog in. Maar iets voor halverwege voelde ik me plots heel slecht. ‘Wat is dit?’ dacht ik.”

“Het is echt rot dat ik net vandaag veruit de slechtste tijdrit van m’n seizoen reed. Plots draaide het niet meer, begon ik te wringen op de fiets en kon ik niet meer de juiste wattages trappen. Vreemd, want ik weet dat ik die wattages aankan. Ik ben alleszins niet te snel van start gegaan. Ik zou het zeker toegeven mocht ik die fout begaan hebben.”

Leysen kwam om beter te doen dan vorig jaar. Zijn prestatie kan hij op dit moment dan ook maar moeilijk relativeren. “Ik ga het niet onder stoelen of banken steken: ik had er vandaag kort bij kunnen zijn. Ik weet hoe ik me voelde de laatste dagen en hoe goed ik voorbereid was. Ik weet hoe goed ik me voelde tijdens de verkenningen van het parcours. Ik weet dat ik een heel stuk beter kan, en dan heb ik het niet over 10 seconden.”

“Ik wil in elk geval heel de ploeg bedanken voor de goede begeleiding en in het bijzonder trainer Kristof De Kegel. Hij heeft me echt goed begeleid en opgevolgd de laatste weken”, aldus Leysen.