vrijdag 02 juni 2017

Skoda Tour de Luxembourg

Skoda Tour de Luxembourg

Proloog

Het was vanavond een hele korte proloog. Deze was heel technisch en pittig ondanks de korte afstand. Huub Duyn zette een goede tijd neer. Hij finishte op acht seconden van de winnaar Damien Gaudin. Huub Duyn 11e Timothy Dupont 44e Dries De Bondt 66e Otto Vergaerde 82e Sander Cordeel 87e Elias Van Breussegen 92e Christophe Prémont 98e

Update 1/06

Uitslag:
T. Dupont 2e
H. Duyn 35e
D. De Bondt 85e
E. Van Breussegem 95e
O. Vergaerde 96e
S. Cordeel 97e
C. Prémont 100e

 

Timothy Dupont: “Het was een heel hectische sprint. Op 1,5 KM van de aankomst, toen de sprint in volle voorbereiding was zat ik perfect geplaatst in het wiel van de sprinttrein van BMC. Op 300 meter van de streep zat ik in derde positie. Uiteindelijk kon ik naar de 2e plaats sprinten en moest ik alleen Drucker laten voorgaan. Ik ben best tevreden met deze prestatie. Dit geeft vertrouwen voor de volgende etappes!”

Update 2/06

Huub Duyn (5e): “Het was een lastige koers vandaag. We zouden op voorhand de kaart van Timothy Dupont trekken. Maar op het laatste steile klimmetje van de dag ontplofte de koers en werd het peloton uit elkaar gereden. Ik kon met een groepje meeschuiven, waardoor we met 20 renners in de finale kwamen en zouden spurten. Ik zou mezelf geen spurter noemen, maar in kleine groepjes weet ik mij wel te plaatsen. Ik kon uiteindelijk naar een 5e plaats sprinten. Dat ik mannen als Van Avermaet en Drucker moest laten voorgaan is geen schande. Dit soort etappes liggen mij wel en ben dan ook tevreden met mijn prestatie. De ploeg heeft goed samengewerkt, waardoor ik nog kon meespelen in de finale. Ook de tips van Michiel Elijzen, onze ploegleider in de auto zijn goed van pas gekomen. We zijn goed aan het rijden in deze ronde en de motivatie om ook in de andere etappes er nog iets van te maken is groot!”

Update 3/06

Michel Elijzen: “Het was vandaag de langste rit van deze ronde en daarbij nog eens een zwaar parcours. Het was een snelle start van de wedstrijd met een bedrijvige Dries De Bondt. Uiteindelijk werd er een kopgroep van zes man gevormd, maar deze zes renners kregen maximaal een voorsprong van drie minuten. De controle in het peloton werd gewaarborgd door BMC, de ploeg van leider Greg Van Avermaet. De finish lag halverwege een klim van 2,5km en moest gedurende de wedstrijd drie keer genomen worden. In de laatste ronde ontstond er een groep van ongeveer 35 renners met daarbij Huub Duyn. Deze groep spurtte voor de overwinning en Huub werd knap 8e. Hierdoor stijgt hij naar de 5e plek in het algemeen klassement.”

Uitslag

H.Duyn 8e

E. Van Breussegem 70e

D. De Bondt 73e

T. Dupont 75e

C. Prémont 78e

O. Vergaerde 86e

S. Cordeel 92e

Algemeen klassement:

5e H. DUYN + 0:26

72e T. Dupont

73e O. Vergaerde

81e D. De Bondt

84e E. Van Breussegem

95e S. Cordeel

97e C Prémont