maandag 19 november 2018

STAN GODRIE: “MIJN START IS EEN WERKPUNT”

De veldritten in Tabor (Wereldbeker) en Hamme (DVV Trofee) waren geen overweldigend succes voor onze crossers: Tim Merlier was goed voor een 18e plaats in Tsjechië en een 15e in Hamme, Stan Godrie werd respectievelijk 37e en 17e. Maud Kaptheijns reed enkel in Tabor en was er goed voor een twaalfde plaats. “Mijn start is een werkpunt”, weet Godrie. 

Opmerkelijk voorval in Tabor én Hamme: Stan Godrie miste tweemaal zijn start en was dus zowel zaterdag als zondag al snel op zichzelf aangewezen. “Zondag gingen ze erbij liggen in de eerste bocht. Ik kon die valpartij niet meer ontwijken en lag er dus ook bij. Logisch, want je gaat er tegen vijftig kilometer per uur de grindbak in”, verklaart de Nederlander zijn gemiste start in de Flandriencross in Hamme. “Ook in Tabor had ik een mindere start en was ik op achtervolgen aangewezen.”

“Vroeger was mijn start mijn sterkste punt, tegenwoordig is die niet goed. Ik weet dat het een werkpunt is”, beseft Godrie. “Ik had het zondag best wel lastig na de reis van Tabor, zeker in het eerste koersgedeelte. Daarna kwam ik goed in mijn ritme. Mijn laatste ronde was mijn beste, dat is tegenwoordig vaker zo.”

Maud Kaptheijns besloot voor het weekend om de Flandriencross te laten vallen uit haar programma. “Eén cross is genoeg dit weekend. Ik moet een beetje oppassen en rust nemen”, verklaarde ze. In Tabor liep het voor haar alvast beter dan in de voorbije weken. “Mijn lichaam wilde weer diep gaan en afzien. Ik heb er echt van genoten.”

De eerstvolgende veldritwedstrijden op het programma van de Crelan-Charles-crossers zijn de Ambiancecross in Wachtebeke (zaterdag 24 november) en de Wereldbekermanche in Koksijde (zondag 25 november).