vrijdag 07 september 2018

STEELS TWEEDE IN IZEGEM KOERS, DE WITTE ZESDE

Donderdag werd in het West-Vlaamse Izegem de gelijknamige kersmiskoers gereden. Na 14 rondes en 167 km kwam Stijn Steels als tweede over de finish. Hij hield er de West-Vlaamse titel aan over. Mathias De Witte werd zesde. 

Tien renners kozen op het bochtige parcours voor de aanval. Twee renners maakten daarna nog de aansluiting vanuit het peloton. De twaalf bouwden een voorsprong van ruim een minuut uit. Het peloton controleerde de wedstrijd en reed het gat dicht met nog twee rondes te gaan. Dat was voor vluchters Baugnies en Lampaert het signaal om weg te rijden, maar ook zij werden ingerekend.

De talrijke aanwezigen in Izegem maakte zich op voor een massasprint, maar op achthonderd meter van de meet ontsierde een val de ontknoping van de wedstrijd. Stijn Steels kon de schuiver ontwijken en sprintte naar een tweede plaats, net achter Wesley Kreder. Steels mocht vervolgens als eerste West-Vlaming de trui van West-Vlaams kampioen in ontvangst nemen. Mathias De Witte spurtte naar een zesde plek.

 

2. Stijn STEELS
6. Mathias DE WITTE
49. Elias VAN BREUSSEGEM
51. Guillaume SEYE
56. Stijn DEVOLDER
57. Zico WAEYTENS
DNF Aidis KRUOPIS

STIJN STEELS: "IK WILDE EIGENLIJK AANVALLEN IN DE FINALE"

“Voor mij was het een rustige wedstrijd. Er werd wel door gereden, maar het peloton controleerde de kopgroep. Voor mij was het zaak zo spaarzaam mogelijk in het peloton te rijden en te mikken op de finale”, vertelt Stijn Steels na de podiumceremonie.

“Ik wilde eigenlijk nog aanvallen op anderhalve kilometer van de meet omdat de finale redelijk technisch was, maar Volder (Stijn Devolder, red.) deed dat al. Daarop moest ik enkel nog de sprint afwachten. In een bocht op achthonderd meter van de aankomst ging een renner voor mij tegen de grond. Ik kon die gelukkig ontwijken en naar een groepje van vier die op dat moment nog voor het peloton reden.”

“Ik maakte misschien de fout door meteen mee te sprinten in plaats van mij in het wiel te zetten, maar in een massasprint had ik wellicht ook niet gewonnen. De tweede plaats is ook goed. Ik had niet verwacht dat ik hier vandaag de West-Vlaamse titel zou grijpen”, aldus de Meulebekenaar.