zaterdag 30 december 2017

Sterke collectieve prestatie in Diegem

Na een tumultueuze beginfase, met heel wat kleine valpartijen en opstoppingen was het Wout van Aert die een kloofje sloeg met de rest van het pak. Na heel wat knappe passages door het zand en de moeilijkere stroken op het knap verlichte parcours liep de voorsprong van Wout op tot twintig seconden. Het sein voor Mathieu Van der Poel om de achtervolging in te zetten. Half koers kwamen de twee tenoren van het veldrijden bij elkaar en kregen we weer volop spanning in de wedstrijd. Na enkele rondes die ze samen afwerkte legde Mathieu zijn kaarten op tafel. Wout van Aert moest net iets te veel meters prijsgeven op het moment van de waarheid en die achterstand liep echter verder op. De twee kemphanen hadden de tegenstand al op geruime afstand gereden, waardoor de tweede plaats van Wout niet meer in gevaar kwam.

Stan Godrie reed naar een vijftiende plek, een knap resultaat in de drukbezette superprestigecross. Tim Merlier eindigde op een elfde plaats.

Sterke collectieve prestatie in Diegem

Wout van Aert:” In het begin van de wedstrijd maakte Mathieu een foutje en dan moet je daar van proberen te profiteren. Maar ik voelde dat ik de eerste ronde nodig had om in de wedstrijd te komen. Op het einde van de eerste ronde vond ik een goed ritme, maar voelde wel dat hij zou terugkeren omdat ik het tempo toch net niet hoog genoeg kon houden. Op de asfaltklim zat er geen versnelling meer op en dan weet je dat het moeilijk zal worden om een topper als Mathieu te kloppen. Op het moment dat hij kwam aansluiten en druk begon te zetten kreeg ik het heel lastig. Ik bleef nog een tijdje op een tiental seconden hangen, maar kon toch niet meer terugkeren. Op de schuine kant had ik heel wat goede passages en voelde ik me zelfs de betere, maar op andere stukken moest ik dan weer tijd prijsgeven. Een cross bij kunstlicht kan zeker voor mij, het is ook al wat traditie geworden. Maar op zich is het late uur wat lastig omdat je rond de middag ‘in slaap valt’ en je dan opnieuw de adrenaline moet gaan zoeken om te koersen.”