maandag 02 april 2018

STERKE VAN AERT RIJDT NAAR TOP 10-PLAATS IN EERSTE RONDE

Veranda’s Willems – Crelan mag tevreden terugblikken op Ronde van Vlaanderen editie 102. Wout Van Aert reed een schitterende finale en rondde prima teamwerk af met een negende plaats in zijn eerste deelname aan Vlaanderens Mooiste! “Hier meteen top 10 rijden is een droom. Ik ben erg trots”, aldus Van Aert.

9. Wout VAN AERT
70. Huub DUYN
87. Sean DE BIE
104. Stijn STEELS
— Zico WAEYTENS
— Stijn DEVOLDER
— Michael GOOLAERTS

GOOLAERTS IN VLUCHT, FOUTLOOS TEAMWERK

Het duurde best lang vooraleer het peloton vluchters de kans bood om weg te rijden met een groepje. Kilometerslang kregen we een zenuwachtig spel te zien van (mislukte) ontsnappingspogingen en reacties vanuit het peloton. Huub Duyn en Michael Goolaerts probeerden enkele keren mee te glippen uiteindelijk was het die laatste die met een groepje van elf, later tien, weg reed en een voorsprong kon uitbouwen van iets meer dan vijf minuten.

Kort voor de beklimming van de Muur van Geraardsbergen werd het peloton opgeschrikt door een lelijke valpartij, waarin ook Stijn Devolder betrokken was. De tweevoudig winnaar van de Ronde moest zo een kruis maken over zijn wedstrijd. Hij kon wel nog op eigen houtje naar de teambus in Oudenaarde rijden. Op de Muur moest Goolaerts zijn medevluchters laten gaan, een hongerklopje verklaarde de Kempenaar nadien. Voor Goolaerts was het zijn tweede keer in de lange vlucht in evenveel deelnames aan de Ronde.

In het peloton bleef Veranda’s Willems – Crelan lange tijd goed vertegenwoordigd met vijf renners. Zij voerden de teamorders foutloos uit en konden Van Aert fris in de finale krijgen. Denk maar aan Stijn Steels, die zich volledig leeg reed in functie van zijn kopman net voor de tweede beklimming van de Oude Kwaremont. Een pluim ook voor Huub Duyn, Sean De Bie en Zico Waeytens: opdracht volbracht.

VAN AERT IMPONEREND IN FINALE

Bij de eerste beklimming van de Paterberg was duidelijk dat Wout Van Aert de goede vorm te pakken heeft. Hij ging vlot mee naar boven en schoof enkele plaatsen op. 25 kilometer voor de meet ging Niki Terpstra er vandoor. De achtervolgende groep was intussen uitgedund tot zo’n 25 renners. Na de laatste passage van de Oude Kwaremont en de Paterberg telde het eerste achtervolgende groepje nog slechts een tiental renners, waaronder Peter Sagan, die het even alleen probeerde. Een ware uitputtingsslag!

Terpstra zou zijn voorgift niet meer afgeven en bolde alleen over de streep. Daarachter reden Mads Pedersen en Philippe Gilbert naar de podiumplaatsen. Op 25 seconden van de winnaar mocht Van Aert mee sprinten voor de ereplaatsen en finishte uiteindelijk als negende. “Ik ben trots op deze top tienplaats in mijn eerste Ronde“, aldus een tevreden Van Aert. “Hier had ik vooraf meteen voor getekend. Nu kijk ik enorm uit naar Parijs-Roubaix. “

MICHIEL ELIJZEN: "WE ZIJN SUPERTEVREDEN!"

Performance Manager Michiel Elijzen was begrijpelijk een tevreden man. “We zijn supertevreden. Wout heeft het fantastisch gedaan en de ploeg heeft geen fouten gemaakt. De renners hebben gedaan wat van hen verwacht werd en Wout goed voorin afgezet voor de tweede beklimming van de Oude Kwaremont.”

“Na de Strade Bianche en de voorbije koersen wisten we wat Wout in zijn mars had, maar je moet het toch maar doen in je eentje tussen zo’n toppers meerijden en dan in de top tien eindigen. Wat een prestatie!”

STERKE VAN AERT RIJDT NAAR TOP 10-PLAATS IN EERSTE RONDE