zondag 16 september 2018

STERKE VAN AERT TWEEDE NA VAL IN GERAARDSBERGEN

Wout van Aert is tweede geworden in de eerste cyclocrosswedstrijd van het nieuwe seizoen, de Brico Cross in Geraardsbergen. Hij leek op weg naar de zege, maar een val gekoppeld aan materiaalpech besliste daar anders over.

Alle veldrijders van Crelan – Charles tekenden present voor de openingscross van het seizoen 2018 – 2019 aan de beroemde Muur van Geraardsbergen: wereldkampioen Wout van Aert, Tim Merlier en Stan Godrie bij de heren elite, Maud Kaptheijns bij de vrouwen elite. Zij werd elfde na een voor haar teleurstellende cross.

Bij de mannen was het Merlier die meteen een vliegende start nam. Van Aert zat enkele posities verder, tot hij zelf in de tweede ronde al zijn duivels ontbond en weg reed van de concurrentie. Hij bouwde gestaag een voorsprong uit die opliep tot 40 seconden. Hij leek meteen op weg naar een eerste zege in het veld dit seizoen… tot een spijtige val roet in het eten strooide.

Zijn versnellingsapparaat werd bij die val losgerukt en hij moest een heel eind te voet verder tot aan de materiaalpost. Van Aert werd daarbij gepasseerd door eerste achtervolger Lars van der Haar. Na zijn fietswissel was het dus aan de wereldkampioen om de achtervolging in te zetten. Veel tijd had hij echter niet meer. Van Aert kwam nog wel dichterbij de Nederlander, maar hem inhalen zat er niet meer in.

 2. Wout VAN AERT
9. Tim MERLIER
19. Stan GODRIE

VAN AERT: "PROBEREN HET POSITIEVE TE ONTHOUDEN"

Zo moest hij zich tevreden stellen met een tweede plaats en de gedachte dat hij conditioneel uitstekend aan het nieuwe crossseizoen is begonnen. Dat besefte hij zelf ook na de wedstrijd: “Ik ga proberen het positieve te onthouden, namelijk dat ik vandaag goed was, dat ik conditioneel gezien in orde was”, zei hij. “Het is wel erg zuur want ik was naar hier gekomen voor de winst.”

“Die valpartij was natuurlijl mijn eigen schuld. Meestal scheelt er wel niets met de fiets. Als mijn derailleur niet was afgebroken, was de kloof nog groot genoeg geweest. Nu moest ik lopen naar de materiaalpost. Ik zag Lars daarna nog rijden en speelde alles of niks in de achtervolging. Ik ben er vol voor gegaan, maar had helaas te weinig tijd om hem nog terug te pakken”, aldus Wout van Aert.