dinsdag 06 november 2018

STIJN STEELS RIJDT ZESDAAGSE VAN GENT: “GOED OM DEZE PERIODE TE OVERBRUGGEN”

Van dinsdag 13 tot zondag 18 november wordt in ’t Kuipke de zesdaagse van Gent gereden. Eén van de renners die zich mag tonen op de piste is Stijn Steels. “De vorige keer dat ik er reed merkte ik dat ik daarna explosiever was, dat is goed meegenomen. En ik vind het ook gewoon plezant.”

Stijn Steels vormt in Gent een koppel met trainingsmaat Jonas Rickaert. Zij zullen het opnemen tegen onder andere Keisse – Viviani, Van der Sande – De Buyst, De Ketele – Ghys, De Pauw – De Vylder, Havik – Stroetinga en Kluge – Reinardt. Steels, geschoold als pistier, rijdt de zesdaagse om het tussenseizoen te overbruggen en omdat hij het ook gewoon leuk vindt: “Het is plezant en goed om de winter te overbruggen. Puur interval is anders moeilijk om aan te houden in de wintertrainingen.”

“De vorige keer dat ik de zesdaagse reed, in 2015, merkte ik dat ik daarna in het voorjaar explosiever was. Dus dat is goed meegenomen. Vorige winter heb ik ook het BK gereden en werd ik vierde en vijfde. Dat ging dus best goed, ook al reed ik enkel voor het plezier. Ik vind het plezant om ergens met motivatie naar toe te trainen. Je traint weer met een doel. Het zijn ook andere trainingen, kort en à bloc.”

Volgens Steels is een zesdaagse rijden geen probleem voor zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen, integendeel: “Als je kijkt naar het deelnemersveld zijn er met o.a. Keisse, Viviani, De Buyst en Van der Sande best wat wegrenners. Je komt hier met goede vorm uit. Je moet gewoon nadien wat meer aandacht aan duurtrainingen besteden.”

Steels wil zich in Gent vooral tonen in de nevennummers: “Onze ambitie is moeilijk in te schatten op voorhand. Na de eerste dag kunnen we bekijken of we zullen mikken op het klassement of de nevennummers. Met Jonas vorm ik een goed koppel. In de nevennummers moeten we altijd kunnen meedoen om de winnen, bvb. in de scratch, supersprint, 500 m… De vorige keer won ik elke supersprint. Mijn partner heeft ook nog nooit verloren. Dat wordt dus een erezaak.”

STIJN STEELS RIJDT ZESDAAGSE VAN GENT: “GOED OM DEZE PERIODE TE OVERBRUGGEN”