zaterdag 26 mei 2018

TELEURSTELLENDE KONINGINNENRIT VOOR SNIPERS – DE BONDT OUT

Terwijl het de voorbije dagen in de Baloise Belgium Tour uitstekend verliep voor Veranda’s Willems – Crelan, was de koninginnenrit van zaterdag een teleurstelling. De wedstrijd zat er eigenlijk al vroeg op voor onze Snipers. Bovendien viel Dries De Bondt nog eens uit na een val. 

Goed 20 kilometer duurde de wedstrijd van Dries De Bondt. Op de Thier Phillipart koos hij zijn moment om aan te vallen, maar in de afdaling liep het fout. Hij miste een bocht en botste op een muurtje. Hij liep daarbij een neusbreuk op en enkele snijwonden. Einde wedstrijd voor De Bondt, die overgebracht werd naar het ziekenhuis van Hoei. Intussen heeft hij het hospitaal weer verlaten. We wensen hem een spoedig herstel!

Terug naar de wedstrijd: die zat er eigenlijk al na 40 km op toen een groepje van twintig renners, waaronder enkele klassementsmannen, ervandoor gingen. Sean De Bie zat in een achtervolgend groepje dat tot 8 seconden naderde op de leiders, maar er niet bij geraakte. Daarachter nam het peloton een snipperdag, de vogels waren immers al lang gaan vliegen. Jelle Vanendert maakte het uiteindelijk knap af. Zijn ploegmaat Jens Keukeleire is de nieuwe leider.

Zondag staat de laatste rit in de Belgium Tour op het programma, een relatief vlakke etappe tussen Landen en Tongeren. Wie weet kan onze blauwe garde dan weer een mooie ereplaats veroveren zoals in de voorbije ritten.

Uitslag etappe 4

44. Sean DE BIE (+12:12)
68. Senne LEYSEN (+21:44)
70. Stijn DEVOLDER (+21:44)
94. Tim MERLIER (+21:44)
108. Stijn STEELS (+21:44)
124. David TANNER (+21:44)
DNF Dries DE BONDT