vrijdag 08 september 2017

Tim Merlier, Jappe Jaspers en Stan Godrie blikken vooruit op veldritseizoen

Met Tim Merlier, Jappe Jaspers en Stan Godrie hebben we bij de profs drie renners die zeker hun mannetje kunnen staan. Ze koersteren dan ook elk hun eigen ambitie en zijn klaar om het veldritseizoen aan te vatten.

 

Tim Merlier

Mijn zomer is uitstekend verlopen. Ik had het gevoel dat ik iets minder begonnen was als vorig jaar, maar al snel reed ik een paar knappe resultaten bij elkaar. In de GP Zottegem had ik zeer goede benen, maar kon ik door pech niet meedoen voor de overwinning en de derde plaats in de Schaal Sels bevestigen dat ik klaar ben voor het veldritseizoen.

Deze winter zijn de ambities om een paar keer het podium te halen. Een wedstrijd winnen is echter moeilijk omdat we toch wel met enkele absolute toppers zitten in het veldrijden.

Mijn seizoen zou geslaagd zijn als ik in een klassementscross het podium haal en ook een WK-selectie uit de brand zou kunnen slepen. In de wedstrijden die mij goed liggen wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Verder probeer ik dit seizoen te verbeteren in het aanhouden van lange krachtblokken.

Tim Merlier, Jappe Jaspers en Stan Godrie blikken vooruit op veldritseizoen

Stan Godrie

Ik heb op zich een rustige zomer gehad. Waar ik vorig jaar toch reed om goede resultaten te behalen lag de focus nu toch voornamelijk op het ‘in dienst’ rijden. Hierdoor kon ik mij volledig richten op de opbouw naar het veldritseizoen. Ik schat mijn conditie dan ook goed in en sta volgens mij even ver als vorig jaar. Je start natuurlijk altijd met een basisconditie, waar je tijdens het seizoen altijd een paar percentjes tracht bij te doen.

Dit seizoen staan de wereldbekerwedstrijden en de kampioenschappen met stip aangeduid. Het parcours van het Nederlands kampioenschap ligt me wellicht iets minder. Maar dat van het Europees -en wereldkampioenschap moeten me zeker liggen. Het wereldkampioenschap is bovendien ook nog eens in eigen land, waardoor de drang om in deze wedstrijden goed te zijn groot is.

Als ik mezelf persoonlijke doelstellingen moet opleggen zal ik voornamelijk proberen van een constant seizoen te rijden. In iedere cross wil ik zeker en vast de top 15 ambiëren. Ook in de rangschikking van de klassementen streef ik dezelfde ambities na. Als ik deze ambities kan waar maken mag ik zeker tevreden zijn over mijn seizoen.

Tim Merlier, Jappe Jaspers en Stan Godrie blikken vooruit op veldritseizoen

Jappe Jaspers

Mijn voorbereiding op dit crossseizoen is heel goed geweest. Op zich heb ik iets minder gekoerst dan vorig jaar, maar dit heb ik wel gecompenseerd door veel te trainen en op stage te gaan. Ook de wedstrijden die ik op de weg heb gereden waren ook langer en zwaarder. Ik hoop hier dan ook de vruchten van te plukken in het seizoen.

Ambities wil ik nog niet uitspreken. Ik wil de eerste crossen afwachten om te kijken waar ik sta en dan te kijken welke verwachtingen ik mag ambiëren voor de rest van het seizoen. Wat ik zo wel voorop heb gesteld is zo goed mogelijk presteren in de wereldbekers. Verder probeer ik zo veel mogelijk ervaring op te doen en bij te leren. Zo kan ik in de snellere crossen zeker nog progressie maken.

Tim Merlier, Jappe Jaspers en Stan Godrie blikken vooruit op veldritseizoen

Foto's Hans Aelbrecht