zondag 20 augustus 2017

Timothy Dupont wint de GP Jef Scherens Leuven!

Timothy Dupont wint de GP Jef Scherens Leuven!

We reden een enorm sterke wedstrijd als ploeg! Dries De Bondt kleurde de ontsnapping, waardoor de andere renners een rustige dag beleefden in het peloton. In de finale ontplofte de wedstrijd. Wout Van Aert sloot samen met Tim Wellens en Lars Boom aan bij de koplopers terwijl Stijn Devolder perfect afstoppingswerk liet optekenen in de achtervolgende groep. Het regende aanvallen vooraan, maar een beresterke Dries De Bondt reed samen met Wout Van Aert alle gaten dicht. Op het moment dat het even stil viel kwam ook Stijn Devolder aansluiten, waardoor de overmacht van ons team groot was.

Wout Van Aert probeerde het nog met een klein elitegroepje in de finale, maar tevergeefs. Het kwam tot een sprint op de Bondgenotenlaan, waar Timothy Dupont, die perfect naar voor werd gebracht door Stijn Devolder, het dan ook nog eens knap wist af te maken! We plaatsen een zoveelste sterke teamprestatie bij in de rij. Voor Timothy was het zijn eerste zege van het seizoen en was dan ook door het dolle heen na zijn overwinning!

Timothy Dupont: ” Om te winnen moet alles meezitten en vandaag was dit het geval. Ik heb vandaag een heel sterke ploeg gezien. Als je kijkt hoe we deze wedstrijd domineren, kan je hier alleen maar trots zijn. We hadden in iedere groep volk mee en wisten dat we mijn sprint nog achter de hand hadden moest er niemand voorop blijven. Toen Sean De Bie weg was hebben we niet gepanikeerd omdat ik wist dat het wind op kop was in de laatste rechte lijn. Ik wilde zo lang mogelijk wachten om mijn sprint in te zetten en koos in de sprint voor het wiel van Kenny Dehaes omdat ik weet dat hij snel is aan de streep. Hij had even een kleine voorsprong op mij omdat er nog iemand tussen kwam, maar ik kon er nog naartoe sprinten en het dan ook nog eens afmaken. Het is een ‘supergevoel’ om het zo te kunnen afmaken!

Stijn Devolder bracht Timothy Dupont op het laatste moment nog naar voren en heeft dus een belangrijk aandeel in de winst.

Stijn Devolder: “Ik had goede benen vandaag. In het begin was het een ‘saaie’ koers omdat de ontsnapping weg was. Maar op vier ronden van het einde is de koers open gebroken. Er was een groep weg met Wout Van Aert, waar ik zelf had kunnen bijzitten, maar ik besliste van af te stoppen. De ronde erna ging Xandro Meurisse aan op de Wijnpers en sprong ik mee waarna we samen de oversteek maakten. We zaten dan met drie van onze ploeg in de kopgroep waardoor er heel de tijd werd aangevallen. In de finale reed dan een groep met Wout weg waarop ik samen met Timothy aan het wachten was voor de sprint te doen moesten we terugkeren. Dit was de ideale situatie omdat we het dan in beide scenario’s konden afmaken. Toen de groep met Wout werd ingerekend hebben we Timothy perfect afgezet en hij heeft het schitterend afgemaakt! We hebben deze overwinning zeker niet gestolen.Deze koers was niet de aller zwaarste, mede omdat er in het begin niet zo snel werd gereden. Ik ga nu nog Overijse rijden en de Schaal Sels, in beide koersen wil ik mij zeker nog tonen!”

Timothy Dupont wint de GP Jef Scherens Leuven!

Dries De Bondt reed een enorme sterke wedstrijd door zich zowel te mengen in de ontsnapping als diep in de finale.

Dries De Bondt:” We reden al in de eerste kilometers weg en hadden een goede verstandhouding onder de vluchters. Dit zorgde ervoor dat ik eigenlijk nooit ‘a block’ zat. We hebben een ‘aangenaam’ tempo gereden en hadden op een gegeven ogenblik vijf minuten voorsprong, waardoor ik wist dat ik lang zou kunnen meegaan. Want om zo een kloof te dichten moeten ze toch al snel rijden. Ik had gehoopt dat ze iets trager zouden terugkeren, omdat we er nog eens een snok aan wouden geven als onze voorsprong onder de twee minuten zou zakken. Maar ik had nog een heel goed gevoel toen ze kwamen aansluiten en heb dan mijn werk kunnen doen voor de ploeg. Toen de groep met Wout kwam aansluiten was de verstandhouding echter zoek, waardoor zowel Wout als ik enkele gaten moesten dichten. Ik dacht dat we met het aansluiten van Stijn Devolder weg zouden blijven, maar dat was dus niet zo. We wisten dat Timothy nog aan boord was en trokken dan ook zijn kaart. Dit heeft dan ook goed uitgepakt! We reden een enorm sterke wedstrijd als ploeg. We hadden steeds iemand mee en als je achterop nog iemand in de ploeg hebt die vlug is aan de meet, dan heb je het perfect uitgespeeld! Ergens hoopte ik dat we voorop zouden blijven omdat ik mij toch wel de sterkste voelde vooraan. Maar we winnen hier met Timothy, wat fantastisch is.

 

Timothy Dupont wint de GP Jef Scherens Leuven!

Arjen Livyns (Sagiair) reed zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Veranda’s Willems Crelan. Hij voelde zich goed in deze ploeg en draagde bij in de winst van Timothy Dupont.

Arjen Livyns: ” Vorig jaar maakte ik hier ook mijn debuut als stagiair dus ik wist al wat de verwachtingen zouden zijn van de ploeg. Het was vandaag veel draaien en keren waardoor het mijn taak was om de kopmannen vooraan te houden in de finale. Daarna was het aan de kopmannen zelf om hun duivels te ontbinden. Ik moest op een gegeven moment Timothy Dupont terug naar voor brengen omdat hij werd opgehouden door een valpartij. Dit heeft mij wat krachten gekost waardoor ik iets te ver zat in de finale waardoor Stijn het naar voor brengen van Timothy op zich nam. Ik heb mijn werk echter wel kunnen doen en nu is het gewoon nog een kwestie van elkaar leren vertrouwen. Dat de andere renners weten dat ik hen kan naar voor loodsen, want dit is bij een nieuwe ploeg altijd even zoeken.

Uitslag renners:

1 Timothy Dupont

20. Stijn Devolder

50. Arjen Livyns

52. Wout Van Aert

61. Dries De Bondt

89. Huub Duyn

90. Otto Vergaerde