woensdag 19 september 2018

TOP TWINTIG VOOR STEELS EN DE WITTE IN HOUTLAND

Een zeventiende plaats voor Stijn Steels en een negentiende voor Mathias De Witte. Meer zat er niet in voor Veranda’s Willems – Crelan woensdag in Lichtervelde na een winderige en fel bevochten Omloop van het Houtland. 

Slechts 55 renners haalden de meet in Lichtervelde. Een stevige wind zorgde al vroeg voor een schifting doordat het peloton in verschillende waaiers werd opgedeeld langs de IJzer. De eerste twee groepjes kwamen weer samen en reden steeds verder weg van de anderen. Wie niet vooraan zat, zag zich genoodzaakt het voor bekeken te houden op het lokale circuit in Lichtervelde.

Stijn Steels, Mathias De Witte, Aidis Kruopis en Senne Leysen, bezig aan zijn laatste wedstrijd voor het WK tijdrijden in Innsbruck, zaten vooraan en mochten zich in het peloton opmaken voor de sprint. Steels probeerde het nog met een late uitval diep in de finale, maar het tempo lag dusdanig hoog dat een sprint onvermijdelijk was. Jens Keukeleire, de laatste vluchter uit een groepje van vier, werd op de meet gegrepen. Jonas Van Genechten sprintte won na een fotofinish.

17. Stijn STEELS
19. Mathias DE WITTE
26. Senne LEYSEN
52. Aidis KRUOPIS
DNF Arjen LIVYNS
DNF Elias VAN BREUSSEGEM
DNF Stijn DEVOLDER

MATHIAS DE WITTE: "IK WIST DAT WE VOORAAN MOESTEN ZITTEN"

“Ik wist dat we goed vooraan moesten zitten”, reageerde Mathias De Witte aan de aankomst. “Het tempo lag echt hoog in de laatste kilometers. We wisten dat de sprint er zat aan te komen. Aidis was gelost en ik probeerde goed vooraan te zitten om voor een late uitval te zorgen.”

“Stijn heeft ook nog iets geprobeerd, maar het tempo lag echt hoog. Vooral in de laatste ronde. Die laatste kilometers waren echt lastig”, aldus De Witte.