woensdag 24 mei 2017

Tour des fjords

Briefing

Bob De Cnodder: We starten morgen in de Tour des Fjords met enkele renners die ook Noorwegen reden. We zullen moeten afwachten hoe zij hier op reageren omdat ze toch al wat kilometers in de benen hebben van de afgelopen dagen. Voor Jappe is het zijn eerste ronde op dit niveau. Het is niet de bedoeling dat we hem hier helemaal opbranden. Het is eerder zaak van hem te laten kennismaken met dit niveau van koersen. Zo kan hij blijven evolueren als renner, zonder stappen over te slaan. We bekijken het qua aanpak in de koers van dag tot dag.

Update 24/05

Bob De Cnodder: Het was een heuvelachtige etappe met heel wat hoogtemeters op de teller. Voor Aidis was de helling van 1e categorie te zwaar waardoor hij de aansluiting met het peloton verloor. Otto Vergaerde finishte in het peloton en de anderen kwamen met lichte achterstand binnen.

Update 25/05

Bob De Cnodder: De hellingen van vandaag waren minder lastig dan gisteren, maar desondanks was het parcours wel zwaarder. Jappe bevestigde zijn goede prestatie van gisteren door zich vandaag ook goed te handhaven in een groep van 50. Hij is momenteel heel goed aan het rijden in deze ronde. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken tot het einde.

Reactie Bob 27/05

Bob De Cnodder: Gisteren was er vijf man weg, maar ze kregen geen vrijgeleide. Toen de renner van Roompot, die ook in de ontsnapping zat zich liet uitzakken kreeg de ontsnapping wel groen licht. Uiteindelijk werden ze iets voor de finish bijgehaald zodat we naar een massaspurt gingen en Edvald Boasson Hagen het zegegebaar mocht maken. Vandaag zaten er drie renners in de ontsnapping van de dag. In minimum van tijd liep hun voorsprong op tot zeven minuten. De best geplaatste renner stond op twee minuten in het klassement, waardoor het peloton het tempo de lucht in joeg. Toen we de plaatselijke omloop bereikten en we de eerste maal over een helling van éen kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 12% reden, moesten enkele van onze renners lossen. Jappe Jaspers hield heel goed stand in de grote groep. Hier heeft hij zich lange tijd in gehandhaafd, maar op 12 kilometer moest Jappe Jaspers toch de rol lossen. Met een 49e plaats blijft hij ons echter verbazen. Hij laat zien wat ‘grinta’ is. Hij is nog heel jong, maar hij grijpt hier toch zijn kansen om hem te laten zien. Morgen is de laatste etappe, waar de toch de finale willen rijden.