maandag 08 mei 2017

Trainingskamp in Mallorca

Trainingskamp veldrijders in Mallorca

Na een algemene rustperiode pikten Wout Van Aert, Tim Merlier, Stan Godrie en Jappe Jaspers de draad weer op. Om zich volledig klaar te stomen voor hun wegseizoen vertrokken ze op trainingskamp naar Mallorca. Hier werkten ze een uitgebalanceerd trainingsprogramma af onder leiding van Niels Albert.

Niels Albert: “ De stage is heel goed verlopen. We hebben heel wat duurtrainingen ingelast omdat voor sommige renners de eerstvolgende wegwedstrijd er al snel aankomt. Het was hier iedere dag goed weer, waardoor we de vooropgestelde trainingen allemaal in ideale omstandigheden konden afwerken. Ik denk dat we ons geen beter scenario konden bedenken.”

Ook voor de renners verliep alles naar wens. De trainingen verliepen vlekkeloos en de sfeer binnen de groep is uitstekend. De renners hopen na deze stage helemaal klaar te zijn om zich te mengen in de debatten. Tim Merlier start zijn wegseizoen alvast met de nodige ambities.

Trainingskamp in Mallorca

Tim Merlier: “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze stage. Mijn programma bestond vooral uit duurtrainingen afgewisseld met enkele specifieke intervaltrainingen. Een trainingskamp is de ideale voorbereiding op het wegseizoen. Je kan hier lang bergop fietsen en ook de weersomstandigheden zijn vaak ideaal. Ik koester de nodige ambitie voor het wegseizoen en zal dan ook met de nodige honger starten in de komende wedstrijden. Ik bijt volgende week de spits af in de 4 Daagse van Duinkerke, vervolgens zal ik de Baloise Belgium Tour rijden om me dan hopelijk via de Ronde van Limburg en de ZLM -Tour in de selectie voor de Eneco Tour te rijden.

Trainingskamp in Mallorca

Voor Jappe Jaspers verloopt de overgang naar de profs vlot. Het is geen evidentie om je staande te houden in een ploeg met de wereldkampioen veldrijden in zijn rangen.

Niels: “Jappe verteert de overgang naar de profs heel goed. Hij is nog heel jong en kan nog grote sprongen voorwaarts maken. Maar dat hij zich in deze groep weet te handhaven doet ons het beste vermoeden naar de toekomst toe. We werken rustig verder met Jappe en mogen zeker geen stappen overslaan in zijn groeiproces.”

Jappe: “De stage is goed verlopen. Vorig jaar reed ik nog rond als junior en nu als prof. Dat was wel even aanpassen. De trainingen zijn van een hoger niveau als je mee op pad moet met Wout Van Aert. De begeleiding van Niels zal in mijn leerproces een belangrijk rol spelen. Ook de sfeer binnen de groep is fantastisch, wat het leuk maakt om op training te vertrekken. Ik zal mijn wegseizoen starten in Verrebroek waarna ik nog zal rijden in Belsele en tour des Fjords.

Wat is volgens Tim Merlier en Jappe Jaspers nu het leukste aan een trainingskamp?

Tim: “ Je kan er de perfecte verhouding terugvinden tussen trainen en rusten. Als renner kan je dan gewoon je ding doen zonder rekening te moeten houden met allerlei andere zaken.

Jappe:” Hier kan je volop trainen in goed weer. Het is ook de ideale voorbereiding naar het crossseizoen toe. In België werk je de trainingen af op dezelfde wegen. Op stage leer je nieuwe wegen kennen en zijn er meer variatie mogelijkheden.

Trainingskamp in Mallorca

Debuut voor Niels Albert als ploegleider op de weg

Niels Albert zal binnenkort zijn debuut maken als ploegleider in het wegseizoen. Het is voor hem een nieuwe ervaring, maar de aanpassing zal volgens hem zonder problemen verlopen.

Niels: “ We hebben nog niet zo veel contact gehad met de wegrenners vermits we een aparte voorbereiding volgen. Het zal zaak zijn van ons in te passen in de huidige structuur. Er heerst alleszins een positieve sfeer binnen de groep, wat de integratie voor mezelf en de crossers zeker zal vergemakkelijken.