vrijdag 15 september 2017

TRANSFER: Zico Waeytens tekent eenjarig contract

Zico Waeytens heeft een eenjarig contract getekend. Hij is een enorm sterke renner die op heel wat omlopen zijn plan kan trekken. Bovendien heeft hij ook heel wat ervaring op het hoogste niveau. Deze ervaring moet hij in het voorjaar uitspelen. Bovendien is Zico ontzettend rap aan de meet. Dat bewees hij al door de met de overwinning aan de haal te gaan in de massaspurt van de Baloise Belgium Tour. Ook zijn tweede plaats in de Ronde van Californië liet een grote indruk na. Hij stond hier toen tussen Peter Sagan en Mark Cavendish.

Zico Waeytens:” Ik heb niet lang moeten twijfelen om voor Veranda’s Willems – Crelan te kiezen. Het is een ploeg die een duidelijke weg is ingeslagen en op termijn alleen maar zal groeien. Ze gaven mij meteen het gevoel dat ze volledig achter mij staan en dat het vertrouwen in mij groot is. Dat is voor een renner altijd een aangenaam gevoel. Volgend seizoen ligt er een mooi programma op mij te wachten. Zo zal ik mee het voorjaar betwisten met Wout van Aert en waarom niet eens mijn eigen kans wagen? Een Kuurne – Brussel – Kuurne moet me zeker liggen. Verder hoop ik ook in andere wedstrijden mijn snelle benen te kunnen tonen. De doelstelling is om volgend seizoen zo vaak mogelijk mee te spelen voor een podiumplaats of de overwinning.

Ook manager Nick Nuyens is enorm tevreden met de komst van Zico Waeytens.

Nick:” Zico is met zijn 25 jaar nog een jonge renner, maar heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau. Afgelopen jaar verliep voor hem niet altijd even vlot, maar ik ben er zeker van dat we volgend seizoen de beste Zico Waeytens zullen zien. In het voorjaar zal hij een belangrijke rol spelen. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dit soort wedstrijden aankan. Ook zijn snelle eindsprint kan zeker een ‘wapen’ zijn. Voor de uitbouw van het team was de komst van Zico Waeytens erg belangrijk. We zijn dan ook verheugd dat hij volgend seizoen voor ons zal rijden.”

TRANSFER: Zico Waeytens tekent eenjarig contract