zondag 02 september 2018

VAN AERT ACHTSTE IN ANTWERP PORT EPIC MET HEEL WAT LEKKE BANDEN

Wout van Aert is achtste geworden in de Antwerp Port Epic, zijn laatste wegkoers van het seizoen. De wedstrijd met heel wat onverharde en kasseistroken spaarde onze renners niet met in totaal vijf lekke banden, waarvan twee voor Tim Merlier. 

Vier renners kozen voor de vroege vlucht en bouwden een voorsprong uit van ruim vier minuten. Tot onze blauwhemden hun verantwoordelijkheid opnamen en op het lokale circuit met heel wat onverharde stukken en kasseistroken de voorsprong flink deed dalen. Intussen moest Stijn Devolder opgeven nadat hij werd teruggeslagen door een val en kreeg Stijn Steels af te rekenen met een lekke band.

Ook Wout van Aert reed lek op de kasseien, maar kon snel zijn weg vervolgen. De voorsprong bleef dalen door het hoge tempo in het peloton, dat stevig werd uitgedund. Drie renners scheidden zich af van het peloton in de achtervolging op de leiders. Tim Merlier kwam tot op tien meter van het trio, maar kreeg het gat net niet dicht. De vluchters reden weg en onze renners moesten in de achtervolging. Op dat moment was van Aert net betrokken geraakt in een val. Hij kwam er vanaf met wat schaafwonden.

Toen het kopwerk van Stan Godrie, Stijn Steels en Arjen Livyns erop zat, was het aan Merlier en van Aert. Zij bevonden zich in een achtervolgend groepje van tien man sterk… tot Merlier lek reed en zijn hoop op een ereplaats moest opbergen. Van Aert verzette nog bergen werk in de achtervolging, maar stond er alleen voor. Toen duidelijk werd dat de leiders niet meer gegrepen konden worden, liet hij begaan. Hij bolde als achtste over de meet.

TIM MERLIER: "GELUK IS EEN BELANGRIJKE FACTOR HIER"

Tim Merlier werd zestiende in Antwerpen nadat hij tot twee keer toe lek was gereden. “Het was een zware, maar mooie wedstrijd”, reageerde hij aan de meet. “Toen ik de eerste keer lek reed, kon ik snel weer aansluiten. Maar bij de tweede keer waren we net met tien renners weg. Het zag er goed uit met Wout erbij. We voelden ons goed.”

“Toen ik weg voel zorgde dat natuurlijk voor een rotsituatie. Toch hoort dit ook bij de koers”, relativeerde hij meteen. “In zo’n wedstrijd is geluk een belangrijke factor. Wout had vandaag in elk geval de benen om te winnen. Maar je moet wat geluk hebben.”