zondag 24 juni 2018

VAN AERT DERTIENDE OP BK: “VOLGENS DE VERWACHTING”

In Binche werd zondag het Belgisch kampioenschap op de weg gereden. Het werd een ware uitputtingsslag en uiteindelijk triomfeerde Yves Lampaert. Wout Van Aert was de eerste Sniper aan de finish. Hij won de pelotonsprint voor de dertiende plaats. “Een wedstrijd volgens de verwachting”, zei hij achteraf.

Elias Van Breussegem moest verstek geven voor het BK wegens ziekte. Tien renners van Veranda’s Willems – Crelan dus aan de start van de 223,6 kilometer oftewel dertien lussen van 17,2 km. Voor Sean De Bie werd het een off-day en ook Stijn Devolder moest al gauw afstappen, hij ondervindt nog hinder aan zijn heup na zijn val in de Ronde van Luxemburg. Tim Merlier reed wel uit ondanks last van de maag.

Mathias De Witte, Dries De Bondt en een bedrijvige Stijn Steels lieten zich doorheen de wedstrijd opmerken door mee te springen in een vlucht. Er werd in het peloton echter fel gereden en ontspanningen kregen nooit veel ruimte. Met nog 40 km te gaan kwam een gereduceerd peloton, met o.m. Wout Van Aert, erg dicht bij een uitgedund leidersgroepje met de favorieten. Dat gat werd echter niet meer dicht gereden. Van Aert won de pelotonsprint nog wel, maar dat leverde slechts een dertiende plaats op.

“Het was niet slecht vandaag, maar ik kwam te kort in de finale”, vertelde Van Aert nadien. Het was bovendien pas zijn tweede wedstrijd na zijn break. “Ik ben tevreden, maar had ook niet meer verwacht. De koers verliep volgens mijn verwachting. Ik heb een paar keer iets geprobeerd, maar kon nooit echt door trekken. Er zijn geen wonderen gebeurd. Binnen een maand wil ik weer een andere renner zijn.”

 

13. Wout VAN AERT (+1’14)
57. Senne LEYSEN (+6’41)
68. Mathias DE WITTE (+6’41)
76. Tim MERLIER (+7’18)