zondag 25 maart 2018

VAN AERT KNAP TIENDE IN GENT-WEVELGEM

Wout Van Aert heeft zich andermaal laten opmerken in een voorjaarsklassieker. In Gent-Wevelgem kwam de drievoudig wereldkampioen cyclocross niet voor het eerst dit seizoen sterk voor de dag en reed hij uiteindelijk naar een mooie tiende plaats. “Dit geeft vertrouwen”, aldus een tevreden Van Aert.

10. Wout VAN AERT
62. Huub DUYN
67. Stijn DEVOLDER
69. Zico WAEYTENS
135. Michael GOOLAERTS
145. Dries DE BONDT
— Senne LEYSEN

VAN AERT VLOTJES MEE DE KEMMELBERG OP

Zes vluchters bouwden in deze 80ste Gent-Wevelgem geleidelijk aan hun voorsprong uit, tot meer dan 10 minuten. In de heuvelzone begon het peloton jacht te maken op de leiders. Wout Van Aert was steeds alert voorin te vinden, ook bij de toortocht van de Plugstreets, waar het peloton uiteen splijtte in enkele groepen. Bij de tweede beklimming van de Kemmelberg maakte hij indruk door ogenschijnlijk makkelijk mee naar voren te schuiven.

Op zo’n 25 kilometer van de finish in Wevelgem sloot de achtervolgende groep, met daarin de meeste favorieten, aan bij de leiders. Er volgden in de finale nog enkele aanvalletjes, waaronder van Van Aert, maar de kopgroep liet niemand wegglippen en ook de felle wind speelde de aanvalslustigen parten. Een twintigtal renners bereikte na 251 kilometer samen de meet en mochten sprinten voor de zege. Daarin troefde Peter Sagan o.a. Elia Viviani en Arnaud Démare af. Wout Van Aert werd knap tiende.

"DIT GEEFT VERTROUWEN"

“Ik ben blij met het gevoel dat ik had in het laatste uur koers en in de heuvelzone”, verkondigde Van Aert na aankomst. “Bij de tweede beklimming van de Kemmelberg voelde ik me goed en was ik bij de beteren, denk ik. Omdat er in de kopgroep veel sprinters zaten, wilde ik iets proberen in de finale. Maar een late uitval was moeilijk want de wind zat schuin vooraan. Er werd ook snel gereden, met de gas open. Misschien had ik me beter op de sprint gericht. Dan had ik een dichter bij de winnaar kunnen finishen.”

Desondanks is de Kempenaar tevreden met zijn tiende plaats. “Dit resultaat in een zware klassieker geeft vertrouwen voor de komende weken. Ik ben hier nog altijd om bij te leren. Woensdag volgt met Dwars door Vlaanderen alweer een mooie koers.”