woensdag 28 maart 2018

VAN AERT NA #DDV: “PECH HOORT BIJ DE KOERS”

Wout Van Aert heeft de goede vorm te pakken, rijdt een sterk voorjaar en wilde zich woensdag in Dwars door Vlaanderen dan ook weer meten met het sterke deelnemersveld. Alleen, het lot besliste er anders over. Van Aert kwam in botsing met een seingever en reed kort nadien nog eens lek. Na de koers was hij de eerste om de pech te relativeren: “Dit is eigen aan de koers. Plezant is anders, maar het hoort erbij.”

83. Wout VAN AERT
98. Stijn STEELS
114. Zico WAEYTENS
— Stijn DEVOLDER
— Sean DE BIE
— Aidis KRUOPIS
— Huub DUYN

TWEE KEER PECH

Het grauwe regenweer weerhield de renners aan de start van Dwars door Vlaanderen er niet van om er een stevig tempo op na te houden. Geen enkele vluchter kreeg een vrijgeleide. Pas halfweg koers slaagde Luke Rowe erin om weg te rijden uit het peloton. Geen vuiltje aan de lucht voor Veranda’s Willems – Crelan, tot Wout Van Aert in botsing kwam met een seingever en in de berm belandde.

Een spijtig ongeluk en risico van het vak, zeiden renner en seingever nadien. We namen intussen contact op met de man en wensen hem een spoedig herstel toe. Terug naar de koers: Van Aert kon met hulp van ploegmaats weer aansluiten bij het peloton, maar zat nog ver toen op de Knokteberg de koers losbarstte. Bovendien – een ongeluk komt nooit alleen – reed hij vijf kilometer verderop nog eens lek.

VAN AERT: "DIT HOORT BIJ DE KOERS"

Huub Duyn schonk z’n wiel en Van Aert ging weer in de achtervolging. Op de kop van de Taaienberg had hij 1’20” achterstand op de koplopers, maar voorin werd er natuurlijk volop gekoerst en stond Van Aert voor een onmogelijke opdracht. Toen hij ruim zes minuten na winnaar Yves Lampaert over de meet kwam, kon Van Aert de gebeurtenissen al relativeren: “Ik voelde me goed, maar het zat tegen vandaag. Dat is eigen aan de koers. Plezant is anders, maar het hoort erbij.”

Over zijn val gaf hij het volgende mee: “De seingever en ik konden er allebei niet aan doen. het was een ongeluk. Ik wilde achter hem door rijden en plots lagen we op de grond. Ik excuseerde me en reed verder. Ik had daarna wat last aan de rug, maar dat was het probleem niet. Het moment van de val wel. Echt jammer, want ik had m’n zinnen op vandaag gezet. De ploeg heeft me goed geholpen, maar het mocht niet zijn. Nu wil ik uitkijken naar zondag”, aldus Van Aert.

 

Omslagfoto: Kramon