zaterdag 04 augustus 2018

VAN AERT STEVIGER AAN DE LEIDING NA STERKE TIJDRIT: “EEN PERFECTE DAG”

Wout van Aert staat na de tijdrit nog steviger aan de leiding in het algemeen klassement. Dat is de conclusie na de vierde dag in de Ronde van Denemarken. Van Aert finishte op een erg knappe tweede plaats in de tijdrit en bouwt zijn voorsprong op zijn concurrenten verder uit. Nog één etappe rest er ons in de PostNord Danmark Rundt.

Op de vierde dag in de Ronde van Denemarken kregen de renners een tijdrit voorgeschoteld van 19,1 kilometer lang, eentje met weinig bochten of technische stukken. Heel wat, vooral jonge Denen zetten een prima tijd neer in Nykøbing Falster. Mads Pedersen was de snelste van het pak. Hij legde het parcours af in 21’52. Een bedreiging voor het eindklassement was hij echter niet.

Van de top tien in de stand zetten Rasmus Quaade (vierde op 18″) en Lasse Norman Hansen (vijfde op 33″) de beste tijden neer…. tot Wout van Aert als laatste over de finish reed in een straffe tijd van 22 minuten rond. Goed voor een tweede plaats in de daguitslag en misschien nog belangrijker: hij loopt zo wat verder uit op de concurrentie.

De teammaats van van Aert kregen overigens de instructies mee om het rustig aan te doen in de tijdrit. Zondag wacht immers nog een belangrijke slotetappe, eentje waarin de leiderstrui verdedigd zal moeten worden. Van Aert pakte overigens ook de puntentrui. Tim Merlier zal er als tweede in dit nevenklassement mee starten zondag.

VAN AERT: "AANGENAAM VERRAST"

“Ik ben blij verrast met dit prima resultaat in de tijdrit”, verklaarde Wout van Aert na de rit tegenover de Deense pers. “Ik slaagde er ook in om de leiderstrui te behouden. Een perfecte dag! Ik voelde me goed vandaag.”

Van Aert telt na de individuele tijdrit 32″ voorsprong op de tweede in de stand, Rasmus Quaade, en 36″ op het nummer drie, Lasse Norman Hansen. Winst in een rittenkoers is dus in zicht. “We moeten de leiderstrui verdedigen morgen, maar ik heb nog niet gewonnen. De laatste etappe heeft een lastige finale met een korte, steile klim. Wel heb ik nu een ruimere voorsprong in de stand, dus dat is goed. Het zou echt cool zijn als ik hier kan winnen.”

“De wind kan misschien wel gevaarlijk zijn morgen”, blikt hij verder vooruit vooruit. “We gaan mijn klassement verdedigen, maar gelukkig heb ik een sterk team achter me.”

DAGUITSLAG EN ALGEMEEN KLASSEMENT

Uitslag etappe 4/ITT

2. Wout VAN AERT (+0:08)
17. Senne LEYSEN (+1:03)
55. Elias VAN BREUSSEGEM (+2:07)
88. Stijn STEELS (+3:05)
95. Tim MERLIER (+3:20)
106. Sean DE BIE (+3:36)

Algemeen klassement na etappe 4

1. Wout VAN AERT
26. Senne LEYSEN (+2:19)
53. Tim MERLIER (+6:05)
57. Sean DE BIE (+6:44)
107. Stijn STEELS (+21:32)
111. Elias VAN BREUSSEGEM (+25:38)

Puntenklassement na etappe 4

1. Wout VAN AERT 27
2. Tim MERLIER 24

ETAPPE 5

Zondag wordt de vijfde en laatste etappe in de PostNord Danmark Rundt gereden. Er moeten 199,1 relatief vlakke kilometers worden afgelegd tussen Fakse en Frederiksberg, dat deel uitmaakt van de hoofdstedelijke regio Kopenhagen. De rit zal beslist worden in de tien lokale rondes van 6,75 km. In die plaatselijke lus zit nog een pittige beklimming.

De geneutraliseerde start is gepland om 11.15 u. De aankomst wordt verwacht rond 16.25. Rond halfvijf weten we dus of Wout van Aert opnieuw het podium op mag om de blauwe leiderstrui, ditmaal definitief, in ontvangst te nemen.

VAN AERT STEVIGER AAN DE LEIDING NA STERKE TIJDRIT: “EEN PERFECTE DAG”