vrijdag 03 augustus 2018

VAN AERT WINT KONINGINNENRIT IN DENEMARKEN: “VOOR MICHAEL”

Topdag voor Wout van Aert en Veranda’s Willems – Crelan donderdag in de Ronde van Denemarken! Van Aert schreef de koninginnenrit op zijn naam na een sterke slotklim in Vejle. De leiders- en puntentrui zijn eveneens voor hem. 

Vijf renners kozen het hazepad in deze tweede etappe in de PostNord Danmark Rundt en werden gegrepen voor het laatste wedstrijduur. Chris Anker Sorensen probeerde het daarna solo, met enkele renners in de tegenaanval. Ons team zette zich vooraan in het peloton om de kloof te dichten. Dat gebeurde ook, waardoor op het lokale circuit in Vejle enkele renners opnieuw afstand probeerden nemen van de nog steeds grote groep.

Robin Carpenter en thuisrijder Julius Johansen probeerden het in de slotronde van 5,7 kilometer, gevolgd door Alexander Kamp. Wout Van Aert ging erachter aan en ontbond op de laatste helling van de dag zijn duivels. Hij reed iedereen uit het wiel en kwam met enkele seconden voorsprong boven aan de meet. Zo mocht hij drie keer het podium op: één keer voor de dagzege en daarna om de puntentrui en die van het algemeen klassement in ontvangst te nemen.

1. Wout VAN AERT
44. Senne LEYSEN (+1:14)
56. Sean DE BIE (+2:52)
57. Tim MERLIER (+2:52)
109. Elias VAN BREUSSEGEM (+10:39)
110. Stijn STEELS (+10:39)

VAN AERT: "DEZE OVERWINNING IS VOOR MICHAEL"

Van Aert droeg de overwinning op aan zijn overleden ploegmaat Michael Goolaerts. “De ontlading was erg groot toen ik over de meet reed, maar ik had liever een overwinningsgebaar gemaakt voor Michael. Jammer genoeg heb ik dat op dat moment niet kunnen laten zien, maar deze overwinning heb ik wel voor Michael gepakt. De laatste maanden is dat een enorme motivatie geweest tijdens het trainen.”

“Ik had op voorhand deze etappe aangekruist”, vertelt hij. “Ik had vernomen van renners die hier al gereden hebben dat deze rit beslissend is. Ook moest de aankomst me liggen. Ik heb dus wel speciaal uitgekeken naar deze rit, die ook belangrijk is voor het klassement. Ik had wel meer koers verwacht en ook vroeger. In de vorige edities werd er vaak met een kleine groep naar de aankomst gereden. Nu was het met uitzondering van twee renners voorop een relatief grote groep. Ik wist dat ik alles op één beklimming moest zetten als ik de koers wilde winnen. En dat pakte goed uit.”

Nu hij de leiderstrui te pakken heeft, wil Van Aert zijn klassement verdedigen in de komende etappes. “Sowieso gaan we de leiderstrui proberen verdedigen. Het is belangrijk dat ik zaterdag in de tijdrit zelf goed voor de dag kom, maar we gaan het dag per dag bekijken. Morgen is ook al belangrijk, we moeten geen stappen over slaan. Het is natuurlijk wel mijn bedoeling om een goed klassement te rijden.”